Amenajarea casei

# ghid de alegere #scaune recomandate # alegere scaune

Tipuri de scaune recomandate pentru bucatarie: ghid de alegere

Despre bucatarie se spune ca este ”inima” unei locuinte, caci este locul in care membrii unei familii se reunesc la finalul unei zile lungi pentru a povesti, pentru a savura un preparat sau un pahar cu vin. Din acest motiv, cand vine vorba de amenajarea ei, alegerea scaunelor potrivite pentru bucatarie nu ar trebui sa fie trecuta cu vederea.

 

Alegerea unor scaune de bucatarie nu este tocmai o sarcina simpla, caci, spre deosebire de acum cativa ani, cand acest spatiu era destinat doar gatitului, acum, acesta poate fi chiar locul in care o familie se poate reuni pentru a petrece timp impreuna, in care aceasta se aduna cu prieteni si rude ori chiar locul in care unii dintre copii isi fac temele.

Fie ca abia te-ai mutat intr-o locuinta noua si trebuie sa o decorezi, fie ca iti doresti sa-ti reamenajezi bucataria, alegerea scaunelor ar trebui sa fie facuta tinand cont de niste caracteristici clare.

Cum alegi scaunele de bucatarie in functie de materialul din care sunt confectionate

Bucataria este, fara doar si poate, locul in care petrecem cel mai mult timp pe zi, dupa dormitor. Din acest motiv este important sa investesti in niste scaune de bucatarie moderne, dar in acelasi timp care sa fie si confortabile. Astfel, in functie de materialele din care sunt confectionate, poti alege:

Scaune de bucatarie din lemn

Daca ti-ai amenajat bucataria intr-un stil clasic si iti doresti sa pui pret pe simplitate, atunci poti alege niste scaune de bucatarie realizate din lemn masiv. Acestea sunt usor de intretinut si se potrivesc de minune atat cu o masa dreptunghiulara, cat si cu una rotunda.

Scaune de bucatarie din catifea

In cazul in care stilul scandinav descrie felul in care ti-ai amenajat bucataria, atunci poti opta pentru scaune de bucatarie din catifea. Pe langa faptul ca sunt elegante, ai posibilitatea de a opta pentru niste modele realizate in culori deosebite, ce vor insufleti, cu siguranta, bucataria ta.

Scaune de bucatarie din plastic

Fie ca ai copii mici, fie ca iti doresti niste scaune usor de intretinut si de curatat, atunci poti alege unele realizate din plastic. Acestea se remarca prin designul clasic, dar in acelasi timp modern, picioarele din lemn conferind un plus de eleganta.

Cum alegi scaunele de bucatarie in functie de dimensiuni

Nu sunt putine persoanele care aleg scaunele de bucatarie in functie de culoare. Desi nu este gresit, confortul ar trebui sa primeze, motiv pentru care atunci cand te gandesti sa faci o investitie, tine cont de dimensiuni, intreaba-te daca ai putea sa stai confortabil pe un scaun timp de doua ore.

Astfel, atunci cand te pregatesti sa cumperi scaune de bucatarie, nu ezita sa faci cateva masuratori, astfel incat sa stabilesti cat spatiu ai pentru a crea locul de luat masa.

De asemenea, tine cont de anumite criterii si anume:

  • Faptul ca inaltimea scaunului de la sol pana la sezut trebuie sa aiba aproximativ 45 de centimetri;
  • De cealalta parte, latimea sezutului trebuie sa aiba intre 40-45 de centimetri;
  • Spatarul, in cazul in care iti doresti niste scaune cu spatar, ar trebui sa aiba o inaltime intre 25-50 de centimetri.

Scaunele de bucatarie sunt, fara doar si poate, piese de mobilier importante, insa, pe langa design, tine cont de utilitate atunci cand le alegi. Astfel, atunci cand urmeaza sa faci o investitie, ia in considerare si daca ai animale de companie sau nu ori copii. Alege modele realizate din materiale usor de intretinut si de curatat, pentru a te bucura de ele un timp indelungat.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea