Amenajarea casei

#textile casa #textile #baie #decoratiuni baie #textile baie

Textile pentru baie

Textilele din baie sporesc nivelul de confort, sunt practice si au un rol decorativ important. In timp ce unele textile sunt obligatorii in orice baie, altele sunt optionale si pur decorative.


Covorul de baie


Covoarele de baie sunt disponibile pe piata intr-o paleta diversificata de materiale, culori si modele. Poti gasi intotdeauna un model care sa se armonizeze cu designul baii tale. Covorasele de baie sunt fabricate din poliester, bumbac, polipropilena etc.

Covorasele rezistente sunt facute din latex in partea inferioara, cu protectie anti-alunecare si din polipropilena in partea superioara, pentru un look moale si o senzatie confortabila la pasit. In functie de materialul din care sunt facute, aceste covorase pot fi spalate la masina de spalat rufe si pot fi sau nu curatate chimic.

Un astfel de accesoriu de baie trebuie ales astfel incat sa nu aiba aceeasi culoare cu cea a gresiei. Cele mai frumoase combinatii sunt cele in care gresia si covorul sunt in culori complementare sau contrastante: galben cu verde, verde cu alb, alb cu albastru etc.

Exista, de asemenea, seturi de trei covorase pentru baie, care contin o piesa pentru zona centrala a baii, un covoras de asezat in fata scaunului de toaleta si un covoras pentru capacul WC. Daca se folosesc papuci de baie sau papuci de casa, covorasul care se aseaza in fata vasului WC ramane optional. Cel pentru capac are un rol decorativ, pentru a spori vizual senzatia de confort in baie. Un set de trei covorase costa in jur de 50 lei.

Pentru baile care au vas de toaleta suspendat pe perete, fara picior, cel de-al doilea covoras este inutil.

Covorasul care se foloseste in mijlocul baii trebuie ferit de apa sau pus la uscat ori de cate ori se uda, pentru a se pastra in perfecta stare. In cazul covoraselor groase, cu fir lung, acest lucru este cu atat mai important. Verifica instructiunile de pe ambalajul produsului pentru a urma pasii corecti.


Prosoapele de baie


Intr-o baie mare, cu un sistem bun de aerisire, poti depozita o parte dintre prosoape aici. Aseaza-le pe rafturile de sub chiuveta, in suporturile metalice sau in cele din polipropilena. Acestea din urma sunt suporturi cu buzunare de prins pe perete sau pe usa baii, fiind rezistente la umezeala.

Intr-o baie de mici dimensiuni sau o baie cu un sistem de aerisire neperformant, este recomandat sa nu pastrezi prosoapele deoarece vor avea un miros statut si vor fi expuse la mucegai.


Halatul de baie si papucii de baie


Prinde pe usa baii un carlig pe care sa poti pune un umeras pentru halatul de baie. Acesta, insa, este bine sa fie pus la uscat intr-un loc unde sunt curenti de aer, cum este balconul, pentru a se usca foarte bine. Nu lasa pentru mult timp halatul in baie pentru a nu fi expus la aburi si umezeala.

Daca folosesti halat de baie, este recomandat sa ai cel putin doua halate astfel incat sa existe intotdeauna unul curat cand celalalt este pus la spalat.

Alege un loc de depozitare pentru papucii de baie pentru a-i avea mereu la indemana. Usuca papucii pe balcon sau pe un calorifer dupa fiecare utilizare.

Sursa foto: womanlypage.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea