Amenajarea casei

#amenajare feng shui #feng shui #sufragerie #amenajare sufragerie

Cum amenajezi sufrageria conform principiilor Feng Shui

Potrivit filozofiei Feng Shui, in natura exista o curgere constanta de energie pozitiva si energie negativa. Pentru a maximiza energia pozitiva, o incapere trebuie amenajata intr-un anumit fel. Una dintre cele mai importante incaperi din casa este sufrageria. Aceasta este camera de zi, camera familiei, centrul casei.

Pentru ca sufrageria sau livingul sa aiba un nivel adecvat de energie pozitiva, este important modul in care folosesti culorile pentru pereti sau cum aranjezi piesele de mobilier.


Culori Feng Shui pentru peretii sufrageriei


Culorile alese pentru peretii incaperii depind de pozotionarea acelei camere. Daca livingul sau sufrageria se afla in centrul casei, este recomandat sa folosesti pentru pereti nunate de maro si galben. Aceste culori simbolizeaza sanatatea.

Daca livingul se afla spre vest, conform principiilor Feng Shui poti folosi albul, care sporeste creativitatea. In est, sufrageria poate fi zugravita in verde si negru, cele doua culori avand rolul de a spori onoarea familiei. In nord, culorile recomandate sunt nuantele de negru, care aduc succes in cariera. In sud se poate folosi rosu, care atrage puterea si celebritatea.

Livingul orientat spre sud-vest are nevoie de nuante de roz pastel pentru prospetime in relatia cu persoana iubita.


Aranjarea mobilei din sufragerie in stil Feng Shui


Inainte de a te gandi unde asezi fiecare piesa de mobilier, masoara incaperea. Piesele de mobilier ar trebui sa fie introduse in aceasta camera tinand cont de spatiul pe care il ai la dispozitie. Conform regulilor Feng Shui, livingul nu trebuie sa arate incarcat, ci aerisit.

Este bine ca incaperea amenajata ca sufragerie sau living room sa fie o camera cu forma regulata. Livingul trebuie sa aiba dimensiuni medii, nici prea mare, nici prea mic. Este important ca energia sa aiba loc sa circule in acest spatiu.


Locurile de stat jos plasate dupa reguli Feng Shui


Desi canapelele se pun adesea langa perete, dupa principiile Feng Shui acest lucru este gresit. Atat canapelele, cat si taburetii sau scaunele se aseaza in sufragerie departe de pereti si de ferestre. Nu aseza doua scaune fata in fata, deoarece sunt doua energii care se confrunta. Daca totusi spatiul te obliga sa faci acest lucru, plaseaza o masa intre ele.

Cel mai simplu mod de a plasa mobilierul de stat jos este sa-l dispui circular sau octogonal. In acest fel, persoanele care vor sta jos vor avea o senzatie placuta, de intimitate. Totodata, cei care stau jos este bine sa aiba vedere partiala spre usa de intrare in camera.


Masa din sufragerie, dupa regulile Feng Shui


Masa din sufragerie trebuie sa aiba un aspect primitor, care sa-i invite pe musafiri sa o foloseasca. Pentru a realiza acest lucru, se mentine masa curata si organizata. Pentru atragerea energiei pozitive si a sanatatii, se plaseaza pe masa plante sau flori naturale.


Alte elemente din sufragerie, conform regulilor Feng Shui


Elementul central al unui living room poate fi semineul. Caldura acestuia este benefica pentru casa.

Aparatura electronica, conform principiillor Feng Shui, trebuie tinuta inchisa in dulapuri si nu expusa.

Peretii pot fi decorati cu oglinzi pozitionate in asa fel incat in ele sa se oglindeasca un peisaj de afara, niciodata usa sau o alta oglinda. Tot pe peretele din living room poate fi asezat un portret al familiei, pentru ca importanta membrilor acesteia sa creasca. Trebuie evitate tablourile care infatiseaza animale agresive.

Sursa foto: fengshuibedroomcolors.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea