Amenajarea casei

#design interior #amenajare casa #tehnica ombre #ombre

Tehnica Ombre pentru un design interior uluitor

Tehnica Ombre sau efectul Ombre, dupa cum mai este cunoscut procedeul, presupune folosirea unor tonuri, sub forma unor umbre, care se intrepatrund unele cu celelalte. In designul interior, majoritatea efectelor sunt obtinute cu ajutorul culorilor inchise care merg, gradual, catre nuante mai deschise. Iata cateva exemple unde este folosita tehnica Ombre pentru a obtine un design uluitor.


Peretii in stil Ombre

  • Imbinarea a doua culori


Poti sa folosesti aceasta tehnica in colorarea peretilor locuintei. Ai grija insa sa pastrezi un stil propriu in fiecare camera. In exemplul de mai jos modul in care bleu-ciel-ul dispare in mod misterios pentru ca albul pur sa ii ia locul este superb. Aceste doua nuante se potrivesc perfect intr-o casa de vacanta sau intr-o locuinta pe plaja.


 

  • Folosirea unei singure culori in mai multe nuante


Efectul Ombre poate fi obtinut si prin folosirea unei singure culori in nuante diferite. Cheia este sa pornesti de la baza, respectiv de jos, in tonuri mai inchise care se vor deschide pe masura ce avansezi spre tavan. Poti evidentia si mai bine nuantele prin aplicarea unor dungi albe intre ele, intocmai ca in exemplul de mai jos.


 

  • Vopsirea nu trebuie sa fie uniforma


Cea ce este cu adevarat minunat legat de aceasta tehnica este faptul ca iti ofera libertate totala de exprimare. De exemplu, poti picta un perete intr-o nuanta de galben in efectul Ombre, insa nu este obligatoriu sa respecti aceeasi inaltime si acelasi accent pe celalalt perete. Ele sunt complementare, insa pot avea trasaturi distincte.


Mobila in stil Ombre

Tehnica colorarii in stilul Ombre poate fi aplicata si pe piesele de mobilier pe care le ai in locuinta. Depinde numai de tine si de cat de bogata este imaginatia ta. De exemplu, comoda din dormitor poate iesi in evidenta cu ajutorul acestui efect pictand sertarele in tonuri diferite ale aceleiasi culori.


Covoare in stil Ombre

Alunga monotonia din camera de zi sau chiar din bucatarie cu ajutorul unui covor pictat in efectul Ombre. Faptul ca este o singura culoare in tonuri descendente sau mai multe nuante vibrante contopite pe cativa metri patrati, un astfel de covor iti va schimba total aspectul monocrom al unei camere.



Sursa foto: creativeinfluences.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare