Amenajarea casei

#romani #smartphone #inventie #casa viitorului

Casa viitorului, controlata prin smartphone, este inventia unor romani

Fundatia pentru Inventica si Tehnologii Sustenabile "Justin Capra" (FITS) a construit o casa a viitorului, cu impact minim asupra mediului inconjurator, care poate fi controlata prin smartphone. Soleta zeroEnergy One este o locuinta ieftina, eficienta din punct de vedere energetic si cu un concept unic in lume.


Casa eco, cu un consum minim de energie

Casa are un design modern, bazat pe o constructie avangardista din lemn, cu ferestre largi si luminoase, din sticla izolatoare. S-a dorit ca locuinta sa fie cat mai bine izolata pentru ca piederile de energie sa fie cat mai mici. Astfel, in casa viitorului se poate mentine o temperatura confortabila pe tot parcursul anului, folosind doar 45% din resursele necesare pentru o casa normala.



Intrucat designul este destul de flexibil, se pot folosi o multime de surse de energie. Acesta a fost si unul dintre principiile care au stat la baza construirii casei. Casa este pregatita sa fie dotata cu surse suplimentare de energie electrica.

Casa foloseste incalzire solara, iluminare cu LED, are un sistem de colectare a apei de ploaie, incalzire prin podea si sisteme de ventilatie fortata. Ceea ce face ca aceasta casa sa fie speciala este faptul ca toate aceste sisteme pot fi controlate printr-o aplicatie pe smartphone.


Pretul casei viitorului

Pretul de baza al unei case porneste de la 25.000 de euro pentru o suprafata de 48 de metri patrati plus 11 metri patrati pentru terasa si poate ajunge pana la 78.000 de euro. Un sistem de energie pentru un minim de consum poate costa de la 5.000 de euro in sus, iar instalatia de energie solara poate ajunge pana la dublul casei. In casa de 48 de metri patrati pot locui doua persoane, insa exista si case pentru familii numeroase, cu suprafete de pana la 1.000 de metri patrati.


Cereri pentru casa viitorului venite din intreaga lume

Casa nu a trecut neobservata si a atras atentia, imediat dupa ce a fost prezentata publicului. Astfel ca exista cereri din America, din Filipine si din Brazilia pentru cumpararea casei viitorului.

Sursa foto: earthtechling.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului