Amenajarea casei

#grinzi din interior #tavan cu grinda #design interior #amenajarea casei

Tavan cu grinda? Cum sa amenajezi casa pentru a-l pune in evidenta

Unul dintre cele mai cautate stiluri de design interior din ultimii ani este cel in care grinzile din tavan raman la vedere. Grinzile din interior expuse sunt ideale atat in case decorate in stil rustic cat si in cele decorate modern si exista anumite trucuri pentru a le pune cat mai bine in valoare.

 

Cat mai multa lumina

Plafonul stil catedrala din aceast spatiu deschis care reuneste bucataria, diningul si camera de zi permite ca locul sa fie inundat de lumina care provine de la lampile suspendate din bucatarie.

Culori inchise

Incepand cu grinzile de la tavan si continuand cu peretii, acest living a fost vopsit in negru mat. In completare, mobilierul ales este tot de culoare neagra, iar pentru ramele usilor a fost ales metalul. Camera nu este insa intunecoasa, in ciuda culorilor folosite, datorita faptului ca in interior patrunde lumina naturala prin ferestrele largi.

Aspect dramatic

Pentru ca tavanul cu grinda sa aiba un aspect cat mai dinamic, incearca sa te joci cu paleta de culori. In acesta incapere prietenoasa si primitoare au fost folosite corpuri de iluminat pe rame metalice de culoare neagra prinse de grinzile transversale, care dau forma unui element vizual dramatic. Tavanul si peretii au fost pastrati albi, pentru a pune cat mai bine in evidenta zona de grinda si corpurile de iluminat.

Simplu si relaxat

Pentru a amenaja un spatiu de relaxare chic si modern in acelasi timp, acest apartament a primit un aspect cu totul nou, contemporan si proaspat in acelasi timp, care incurajeaza stilul de viata simplu si relaxat. Tavanul usor inclinat are grinzi expuse, care ajuta ca lumina naturala sa patrunda in interior.

Atmosfera de vacanta

Acest tavan are grinzile albe expuse. Alegerea a fost una potrivita, pentru ca grinzile alese lasa lumina naturala sa ajunga in interior si sa insufleteasca aceasta zona deschisa in care se afla camera de zi si diningul. Aerul de vacanta invaluie intreaga casa, astfel amenajata.

Contraste spectaculoase

Grinzile de cherestea inchisa la culoare creeaza un contrast puternic cu peretii imacultati si cu pardoseala lucioasa, facand ca in aceasta casa sa se remarce prin eleganta si bun-gust.

Nu tine cont de reguli

Atunci cand vrei o casa in care grinzile raman la vedere nu exista o regula cu privire la cat de departate sau de apropiate sa fie acestea, unele de altele. In aceasta casa, exista doar cateva grinzi amplasate la distanta destul de mare una de alta, dar care fac ca toata partea de sus sa arate deosebit.

Aspect atemporal

In aceasta casa amenajata in stil modern, grinzile expuse pe tavan adauga un aspect atemporal atunci cand sunt asortate cu podelele din beton lustruit si caramida expusa din dining.

Contraste puternice

Acest interior impunator a fost obtinut prin folosirea catorva elemente esentiale. Grinzile in culori inchise provoaca un contrast vizual puternic fiind asociate cu tavanul alb si peretii din caramida alba.

Interior eco-friendly

Grinzile din lemn dau acestui spatiu mai multa caldura si adauga inaltime in mica bucatarie amenajata in stil eco-friendly. Acestea sunt asortate aici cu podeaua lustruita din beton, peretii din caramida vopsita in alb si alte suprafete care sunt acoperite cu lemn natural.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare