Amenajarea casei

#alegere tapet #amenajare casa #tapet

Tapet pentru living: tendinte si sfaturi de alegere

Unul dintre cele mai usoare moduri de a aduce o schimbare in decorul livingului tau este prin alegerea unui tapet nou. Tapetul poate transforma rapid un spatiu plictisitor intr-unul plin de viata. Insa, alegerea tapetului potrivit pentru living poate fi o sarcina dificila, mai ales in contextul in care exista o gama larga de optiuni disponibile pe piata. In acest articol, vom discuta despre tendintele actuale in ceea ce priveste tapetul pentru living si iti vom prezenta cateva sfaturi ce te vor ajuta sa faci alegerea potrivita pentru casa ta.

 

Tendinte actuale in tapetul pentru living

  • Printre tendintele actuale in decorarea livingului cu tapet se remarca mai multe tipuri de modele, precum cele geometrice si abstracte, care ofera o estetica moderna oricarui spatiu, prin folosirea de modele cu forme geometrice si linii.
  • Culorile puternice, vibrante, precum galbenul, rosul inchis, portocaliul sau, culoarea care este lunile acestea pe buzele tuturor, Viva Magenta – aleasa culoarea anului 2023 de institutul Pantone, sunt o alegere aparent simpla, insa de mare impact in decorul livingului. Aplicarea unui tapet intr-o culoare puternica pe un singur perete din living, care se transforma astfel intr-un perete de accent, care poate servi in sine drept un element de design, adaugand o noua dimensiune spatiului.
  • Elemente naturale. Designul inspirat din natura este un alt trend popular in tapetul pentru living. Folosirea de imagini cu plante, flori sau animale poate crea o atmosfera relaxanta si confortabila, care te aduce mai aproape de natura. In plus, designul acestui tip de tapet pentru sufragerie se imbina armonios cu majoritatea elementelor de design, in special daca mobila din casa ta are la baza materiale inspirate din natura, in culori de pin sau stejar.
  • Tapetul cu model texturat este o optiune populara, insa destul de greu de imbinat cu diferite tipuri de design, fiind mai potrivit pentru stilul industrial, cu modelele de caramida aparenta rosie sau alba sau cel de tencuiala decorativa. O alta alegere indrazneata este tapetul din diverse materiale textile, care impune un spatiu ceva mai serios si elegant, insa extrem de cosy. 

Sfaturi pentru alegerea tapetului potrivit pentru living

Amplasarea apartamentului tau sau a casei poate nu este intotdeauna un factor la care te gandesti cand vine vorba despre decorarea unei camere. Insa, este important sa stii ca in functie de amplasare, tipul si intensitatea luminii, cat si timpul de care te bucuri de ea vor fi diferite. Lumina este un factor important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi un nou tapet pentru living. Daca livingul tau este insorit, beneficiind de lumina in a 2-a parte a zilei, poti opta pentru culori mai vibrante, care vor pune in evidenta o camera luminoasa. Daca livingul este intunecat, este recomandat sa alegi culori mai deschise, cu modele luminoase, ce pot oferi senzatia de spatiu.

Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este stilul general al casei tale si in special al livingului. Tapetul trebuie sa vina ca o completare sau o pata de culoare in decorul spatiului tau, care sa fie in armonie cu restul obiectelor din decor. Astfel, daca stilul tau este modern sau in stilul bauhaus, al modernismului de la jumatatea secolului trecut, poti opta pentru modele geometrice si peretii de accent in culori vibrante. Pentru stilurile minimalistice sau cele de inspiratie din designul scandinav, culorile simple, pastelate sunt cea mai buna alegere. Pentru tapetul cu modele incarcate, cu flori, plante, animale si modele abstracte, cele mai bune perechi sunt stilurile clasice, traditionale, mediteraneene, country, boem, eclectic si shabby chic.

FOTO: vladila.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea