Amenajarea casei

#amenajare casa #decoratiuni casa #stilul suedez

Stilul suedez: decoratiuni pentru casa

Stilul suedez de decorare a interiorului are multiple nunante, de la neoclasic pana la cottage. Insa, toate au un numitor comun: un amestec de elegant, rustic, rafinat, care ofera confort, sensibilitate si relaxare.

Stilul suedez este simplu, curat si usor de intretinut. Ofera prospetime interiorului si nu este plictisitor. Foloseste din plin culori proaspete precum alb si albastru, ferestrele sunt mari si luminoase, iar mobilierul realizat din lemn usor, in culori delicate. Mobilierul suedez este usor de instalat, este disponibil in culori calde si proaspete.
 

Alb si albastru


Iernile suedeze sunt lungi, intunecoase si mohorate, astfel ca suedezii si-au indreptat atentia asupra culorilor luminoase, optimiste care sa ii binedispuna. Nunatele de alb si crem sunt ideale pentru a oferi locuintei mai multa luminozitate si pentru a aminti de lunile calduroase de vara.

Albastrul este o alta culoare preferata, care aminteste de mare, cer si liniste. Aceasta culoare este si una care relaxeaza. Totusi, albastrul trebuie folosit cu moderatie pentru a conserva senzatia de aerisire.
 

Lumina naturala


Lumina este un lux pentru suedezi, in special in lunile de iarna. Ferestrele mari, fara draperii sau perdele grele permit patrunderea luminii naturale in locuinta. Pentru a amplifica senzatia de luminozitate a casei tale, decoreaza cu oglinzi si obiecte din sticla.

De asemenea, ferestrele sunt dispuse in diferite unghiuri ale locuintei pentru a capta lumina soarelui din orice directie. Candelabrele stralucitoare adauga o nota de sarbatoare camerelor si ajuta la luminarea spatiului.

Si podelele din parchet natur capteaza lumina naturala, marind optic incaperea.
 

Mobilier in culori pale


Mobilierul din lemn de culoare inchisa este foarte rar intalnit in locuintele suedezilor. Sunt insa mari fani ai mobilierului usor, in culori pale, care se combina foarte usor cu podelele si tavanul.

Pentru o locuinta luminoasa, in stil suedez, poti combina mai mule tonuri de crem, alb sau gri. Poti accentua cu mici obiecte de decor colorate sau vaze cu flori proaspete.
 

Open space


Simplitatea este una dintre trasaturile esentiale ale stilului suedez. Locuintele tip open space sunt la mare cautare, marind optic dimensiunile camerelor. In sezonul cald, astfel de locuinte ofera senzatia de cald si confortbabil, iar vara, ferestrele larg deschise aerisesc intreaga casa.
 

Linii simple


Mobilierul in stil suedez nu este complicat, insa este foarte usor de montat si intretinut. Are si un aspect curat, elegant. Liniile simple si clare predomina, iar piesele care exemplica cel mai bine acest stil sunt bancile traditionale si canapelele drepte, insa foarte confortabile.

Astfel, pentru un dormitor curat si aerisit, adopta stilul suedez si te vei bucura de mai mult spatiu si un design rafinat.

Daca insa acest stil ti se pare prea simplu, te poti ajuta de decoratiunile colorate, pentru a da viata casei tale. Decoreaza cu vaze colorate, statuete, ghivece de flori si decoratiuni cat mai variate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea