Amenajarea casei

#parchet #parchet laminat #montare parchet #amenajare parchet

Avantaje ale amenajarii cu parchet

Parchetul este o investitie importanta, pe termen lung, in cadrul oricarei amenajari. Exista multe motive pentru care parchetul reprezinta cea mai buna alegere pentru o podea.

Iata cele mai importante avantaje ale folosirii parchetului in amenajarile interioare:

1 Aspectul parchetului

Parchetul este considerat de multa lume o suprafata finisata, atractiva si sofisticata. Modelele si culorile foarte diversificate il fac potrivit pentru orice stil de amenajare. Variantele sunt atat de numeroase incat orice beneficiar poate gasi un tip de parchet pe gustul lui (parchet de bambus, parchet de pluta, parchet din lemn masiv etc). In functie de materialul si modelul ales, parchetul poate imbraca frumos podeaua, realizand un look nobil si elegant.

Gratie tipurilor diferite de parchet, se pot realiza modele deosebite, folosind creativitatea fiecaruia. Posibilitatile privind designul sunt numeroase.

2 Curatarea parchetului

Spre deosebire de alte tipuri de podele, parchetul este usor de curatat. Parchetul se pateaza rar si nu absoarbe mirosurile neplacute. Il poti curata rapid cu un mop si o solutie speciala diluata cu apa.

3 Durabilitatea parchetului

Parchetul este o investitie pe termen lung, avand o durata de viata de aproximativ 50 de ani sau mai mult. In cazul unui parchet din lemn masiv, garantia acestuia variaza de la 10 ani la 30 de ani.

In general, parchetul este rezistent la zgarieturi si la frecarea zilnica. Cand o portiune necesita inlocuire, se poate face acest lucru usor, fara sa fie nevoie sa fie scos tot parchetul. Un parchet vechi poate fi slefuit si dat cu lac usor, astfel incat reconditionarea lui nu prezinta mari probleme atata timp cat sub el suprafata este curata si uscata.

4 Antialergic

Parchetul reprezinta cea mai buna solutie pentru podelele din casele cu proprietari alergici. Praful se vede imediat pe suprafata parchetului daca incaperea este suficient luminata si poate fi inlaturat cu usurinta. Parchetul este recomandat in locuintele in care sunt persoane cu risc de alergii, copii etc.

5 Sunet si caldura

Parchetul asigura o buna izolare termica si acustica pentru suprafata podelei.

6 Ecologic

Un parchet realizat dupa normele ecologice este o materie prima care poate fi reinnoita sau refolosita ca reziduu biodegradabil.

7 Spatii pentru parchet

Parchetul poate fi folosit cu succes atat in locuinte amenajate in stil rustic, cat si in spatii moderne, clasice, avangardiste etc. In general, parchetul se alege tinand cont de traficul din incaperea care urmeaza sa fie amenajata, astfel incat sa se asigure rezistenta maxima la uzura. Poti acoperi cu parchet parterul, scarile, livingul, sala de masa, dormitoarele.

Pentru bucatarie si baie exista tipuri speciale de parchet, rezistente la umezeala. In aceste cazuri, insa, este recomandat sa fie consultat un specialist pentru a face cea mai buna alegere. O alta varianta o reprezinta gresia si faianta cu imitatie de parchet. Aceste placi asigura continuitate intr-un spatiu imbracat cu parchet.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare