Amenajarea casei

#spatiu sporit dormitor # spatiu dormitor #transformare dormitor #dormitor

Spatiu si confort sporit: cum iti transformi dormitorul mic pentru a-l face mai aerisit

Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi ale apartamentului sau ale casei tale. Trebuie sa ii acorzi o importanta deosebita, cu atat mai mult cu cat calitatea somnului tau ar putea fi serios afectata daca e un loc inghesuit si aglomerat.

Daca nu dispui de foarte mult spatiu in dormitor, atunci va fi necesar sa fii inventiva si sa aplici cateva recomandari de amenajare pentru a obtine un rezultat optim. Iata cateva trucuri, sfaturi si idei care te vor ajuta sa indeplinesti usor aceasta provocare si pentru a obtine mai mult spatiu.

Mobilierul

Cel mai indicat este sa comanzi mobila dormitor, sa achizitionezi acele piese care se integreaza perfect in camera, la dimensiuni standard. in privinta patului, desi te poate tenta unul king size, ar fi de preferat sa alegi unul mai mic, pentru a nu ocupa tot spatiul. Daca locuiesti singur, poti opta pentru unul single. Expertii in design interior recomanda o canapea extensibila si confortabila care sa aiba si un sertar pentru depozitare. Daca mizezi pe eleganta, alege una tapitata.

Dulapul dintr-un dormitor mic trebuie sa fie inalt, pana in tavan si compartimentat dupa nevoile tale, asta daca nu ai un dressing aparte pentru haine. Daca are culoarea apropiata de cea a zugravelii, atunci se poate confunda in plan vizual, iar dormitorul va parea mai aerisit. Daca ai multe haine, iti poti cumpara un suport pentru umerase sau stender, unde sa lasi la vedere bluze sau rochii colorate, pentru un plus de energie cromatica.

Daca nu ai loc pentru o noptiera, desi ti-ar fi necesara, alege niste polite suspendate si niste rafturi pe care sa asezi cateva carti, un ceas si cateva obiecte de decor. in orice caz, stilul minimalist se potriveste ca o manusa unui dormitor mic.

Accesorii

De la draperii, la covor, tablouri, veioze si covor - toate trebuie alese cu multa atentie, astfel incat sa formeze un ansamblu. Daca nu ai prea mult spatiu, ar fi indicat ca draperiile sa aiba o nuanta deschisa, eventual intr-o culoare complementara cu peretii si sa aiba o textura semitransparenta, pentru a permite patrunderea luminii naturale.

Un covor mare ar putea incarca incaperea, asa ca alege unul mic, dreptunghiular. Daca nu te atrag cele crem sau gri deschis, poti sa cumperi unul cu motive populare, care va da un plus de personalitate dormitorului. Cat despre lenjeria de pat, nu te avanta la una cu imprimeuri stridente, eventual poti achizitiona una cu motive florale, pastel, sau una in dungi, indiferent daca sunt dispuse pe verticala sau orizontala. Nu lua prea multe perne, mai ales daca nu esti adepta stilului oriental.

Poti pune pe perete unul sau doua tablouri cu rame din acelasi material cu celelalte piese de mobilier sau postere cu mesaje motivationale. Pentru a mari vizual incaperea, poti pune si o oglinda la capatul patului, care va da o nota de rafinament decorului.

Cat despre iluminat, daca aveai de gand sa pui aplice pe pereti, e o idee foarte buna pe care o poti pune in practica, deoarece acestea maresc vizual spatiul. De preferat e sa ai ferestre mari si sa lasi sa patrunda in camera cat mai multa lumina naturala. Lustra, dincolo de un design simplu, trebuie sa nu fie contrastanta cu restul obiectelor din incapere.

Ideea e ca trebuie sa respecti cateva reguli recomandate in unanimitate, astfel incat dormitorul sa devina incaperea in care te vei simti relaxat si odihnit. Poti merge si in showroomuri in care sa vezi care sunt tendintele in amenajari interioare si, eventual, cateva exemple de dormitoare mici.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare