Amenajarea casei

#imbunatatiri #amenajare casa #casa

Imbunatatirile care te ajuta sa te reindragostesti de casa ta

Vine o clipa cand nu mai deschizi usa locuintei cu aceeasi satisfactie de alta data. Mirosul de nou este de mult disparut, mobilierul este imbatranit, iar climatul general nu este deloc unul prietenos. Daca unele obiecte pot fi schimbate rapid, iar efectul lor este unul temporar, exista si imbunatatiri care nu doar ca te vor face sa te simti mai bine la tine acasa, ci vor mari valoarea de revanzare a imobilului.

Reconditioneaza parchetul

Parchetul din lemn masiv ramane foarte dorit, asa ca nu ai niciun motiv pentru care sa nu-i restaurezi stralucirea. Chiar daca parchetul laminat poate parea mai practic, aspectul clasic al unei incaperi cu podea din esenta lemnoasa de calitate nu se compara cu nimic altceva. In cazul in care lacul parchetului nu este grav afectat, poti alege o slefuire usoara, urmata de o reimprospatare a stratului acestuia. Daca ai de-a face cu parchet uzat serios, se va impune o raschetare si completarea spatiilor dintre lamele cu rasina poliuretanica.

Imbunatateste randamentul termic

Mai important decat aspectul casei, randamentul termic al acesteia este un aspect despre care s-a vorbit mai putin in trecut. Exigenta pietei imobiliare a accelerat importanta acestui criteriu, de care toti mai multi cumparatori tin cont. Daca locuinta ta a ratat startul unei bune eficiente termice, poti corecta acest lucru printr-o serie de masuri simple. Izolatia termica exterioara a casei este primul pas in acest sens. Izolarea termica interioara completeaza peisajul unui bun randament termic, dar numai alegerea unei centrale termice in condensatie iti poate garanta confort deplin. Cu consum de gaz mai mic cu pana la 35% fata de vechea ta centrala termica, aceasta achizitie isi recupereaza rapid investitia initiala.

Schimba usile si ferestrele

La prima vedere, aceasta imbunatatire s-ar putea incadra tot la capitolul eficientei termice, dar stim cu totii ca usile noi si tamplaria schimbata ajuta la imbunatatirea radica a aspectului casei. In privinta alegerii materialelor, lucrurile stau foarte clar: metalul va fi caracteristic usii de exterior, iar lemnul sau PVC-ul sunt cele mai potrivite la interior. Desigur, bugetul este cel care va dicta alegerea finala, dar este ideal sa stabilesti un stil clar al casei.

Reimprospateaza aspectul baii

Incaperea cea mai mica a casei are o mare importanta, asa ca aspectul si functionalitatea ei trebuie sa fie mentinute mereu la un nivel rezonabil. Mobilierul vechi, cu texturi scorojite si cu panouri ingalbenite si matuite, trebuie sa dispara, la fel ca bateriile oxidate sau pline de calcar. Toate acestea pot fi ori reconditionate, ori inlocuite, iar cada de baie poate fi readusa la aspectul pe care il avea atunci cand era noua cu ajutorul unui meserias.

Mareste gradul de securitate al locuintei

In ziua de azi este mai simplu ca oricand sa pleci de acasa cu usurarea ca le-ai acordat curiosilor cat mai putine sanse de a-ti invada spatiul privat. Preturile echipamentelor de securitate este foarte accesibil, iar cele mai multe dintre ele pot fi controlate direct de pe telefonul mobil. De la corpurile de iluminat ce pot functiona dupa un scenariu care sa dea impresia ca esti permanent acasa, pana la camerele video cu salvare in cloud, ai la dispozitie mijloace adecvate pentru a monitoriza in timp real starea casei.

Casa ta poate fi din nou primitoare si atractiva. Cu sfaturile de mai sus, ai un bun punct de pornire pentru a-i reda calitatile si farmecul de alta data.

Credit foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea