Amenajarea casei

#birou #amenajare birou #biroul de acasa

Spatii pentru instalarea biroului acasa

Lucrezi acasa, cu foarte multe documente, si vrei sa ai un spatiu in care sa le ordonezi corespunzator, fara sa le pierzi? Atunci inseamna ca ai nevoie de un birou, un spatiu compartimentat astfel incat sa ai totul la indemana, un spatiu in care sa te simti relaxat si care iti asigura tot confortul de care ai nevoie pentru a te concentra atunci cand lucrezi.

Te uiti in jurul tau si ai impresia ca nu poti amplasa nicaieri un birou din cauza lipsei de spatiu? Nu-ti face griji. Avem noi cateva ponturi eficiente care te vor ajuta sa-ti instalezi biroul oriunde in casa.


1. Transforma un dulap in birou


Ai un dulap care iti ocupa prea mult spatiu, dar nici nu ai vrea sa renunti la el? Tranoforma-l in birou. Scoate vechile usi ale dulapului si inlocuieste-le cu o perdea mata, intr-o culoare care se potriveste cu ce ai in camera. Rafturile folosite candva la depozitarea hainelor pot fi folosite acum pentru depozitarea teancurilor de carti, documente, acte si alte produse de birotica.

Repozitioneaza rafturile si monteaza unul dintre ele in asa fel incat sa poti scrie pe el cand lucrezi la laptop. Cu ajutorul unor sipci glisante, poti face ca raftul sa poata fi scos in exterior. In acest fel, poti pune pe el un laptop si poti lucra in voie.


2. Amenajeaza un mini-birou in dormitor


Daca nu ai posibilitatea de a amenaja un birou in alta camera decat in dormitor, iti recomandam sa fii creativ si sa folosesti la maximum spatiul de care dispui. Iti recomandam sa-ti instalezi un mini-birou. Cumpara o masa pliabila, pe care o prinzi in perete. Poti aseza pe ea laptopul, cartea din care citesti sau documentele pe care le completezi. Cand termini treaba, poti strange masa, insa acest lucru inseamna ca va trebui sa muti tot ce se afla pe ea.


3. Amenajeaza un birou "invizibil" in living room


Living room-ul este incaparea in care te simti cel mai bine. Aici poti lua masa, te poti uita la televizor sau poti citi o carte. Daca vrei sa-ti amenajezi un birou fara sa strici feng shui-ul incaperii, iti sugeram sa-ti faci un birou "invizibil".

In magazinele cu piese de mobilier gasesti corpuri ce folosesc la realizarea unui separeu intr-o camera. Spre exemplu, poti cumpara o biblioteca de tip fagure, care sa separe zona biroului de restul livingului. In acest fel, vei crea un spatiu modern si foarte practic.


4. Amenajeaza un birou in spatele canapelei


Te-ai uitat vreodata in spatele canapelei din sufragerie sau din living room sa vezi cat spatiu ai acolo? Arunca un ochi si ai sa vezi ca dispui de un spatiu destul de generos pentru amplasarea unui birou. Desi nici nu ti-a trecut prin cap ca iti poate fi util, spatiul de dupa canapea poate fi ocupat cu o masa pliabila sau un birou de dimensiuni reduse. Daca ai posibilitatea sa pui 2-3 rafturi pe perete, tot dupa canapea, ar fi excelent, pentru ca ai putea depozita acolo toate documentele.

Cand vin musafirii, inchide laptopul, strange ce se afla pe masa si pune un element decorativ, cum ar fi o vaza cu flori sau o rama foto. In acest fel, infrumusetezi camera, dar te asiguri si de faptul ca ai un birou confortabil.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului