Amenajarea casei

#praf casa # depozitare haine #curatenie casa

Cum sa pastrezi casa curata in aceasta vara

Vara inseamna distractie, soare, plaja si picnicuri. Inseamna insa si mult praf, dezordine si caldura. Curatenia casei in sezonul cald este adesea o problema si ultimul lucru la care te gandesti. Totusi, locuinta ta are nevoie de ingrijire.

Iata cum poti curata casa in sezonul cald:


Incepe cu dulapiorul de medicamente. Arunca toate medicamentele si cosmeticele expirate. Curata bine dulapiorul cu apa si detergent si apoi sterge cu o carpa uscata. Aseaza apoi restul de medicamente si cosmetice pe care le folosesti. De asemenea, ai grija sa ai la indemana medicamente utile in sezonul cald, precum solutii pentru insecte, plasturi sau alcool medicinal.

Dupa dulapuri, este randul covoarelor. Curata bine toate covoarele din casa. Le poti curata chiar tu sau poti angaja o firma specializata.

Inspecteaza toate usile si ferestrele. Deoarece in sezonul cald acestea vor sta deschise si vor fi folosite mai des, este indicat sa functioneze perfect. Spala si geamurile si instaleaza jaluzele, care sa iti protejeze casa de caldura.

Deoarece il vei folosi la maxim in zilele caniculare, este recomandat sa acorzi mai multa atentie si aparatului de aer conditionat. Curata bine filtrele si ai grija sa functioneze bine. Da cu aspiratorul in intreaga casa si sterge praful. Foloseste solutii speciale de curatare, care sa previna depunerea imediata a prafului.

Ai grija sa parfumezi si aerul din locuinta. Foloseste lumanari parfumate sau alte aparate speciale care elibereaza arome placute.
 

Cum sa previi depunerile de praf


In sezonul cald, usile si ferestrele stau deschise, ceea ce inseamna ca praful ajunge mult mai usor pe mobilierul din casa. Pentru a preveni acest lucru, este indicat ca la intrarea in casa si la geamuri sa asezi covorase sau alte materiale care sa absoarba praful.

De asemenea, nu intra incaltat in casa si foloseste papuci. Foloseste draperii pentru a acoperi ferestrele.
 

Depoziteaza hainele de iarna


Un alt aspect de care trebuie sa tii cont in sezonul cald este organizarea dulapurilor cu haine. Acum este indicat sa muti hainele si incaltamintea groasa de iarna in alte dulapuri sau rafturi pe care nu le folosesti des. Hainele trebuie depozitate in pungi de plastic, pentru a preveni depunerile de praf. De asemenea, tine-le departe de lumina directa a soarelui, deoarece se vor decolora.
 

Ai grija la umezeala din casa


Lunile de vara sunt foarte umede, iar umezeala afecteaza curatenia dintr-o locuinta. Pentru a dezumidifca aerul din casa, foloseste aerul conditionat sau ventilatoarele, in special dupa ce ai facut dus sau ai gatit la cuptor. Umezeala afecteaza si oglinzile din locuinta, astfel ca este recomandat sa le cureti cat mai des.
 

Curata bine bucataria


Chiar daca nu o folosesti la fel de des ca in sezonul rece, bucataria ramane una dintre incaperile pe care trebuie sa le cureti regulat. In special frigiderul trebuie bine curatat si sters. Arunca alimentele expirate si indeparteaza mirosurile neplacute. Curata bine si cuptorul si cuptorul cu microunde.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea