Amenajarea casei

#curatenie casa #solutii de curatat #sters praf #utilizare otet #curatare tastatura

Solutii simple de curatare a calculatorului

Servetelele umede pentru bebelusi, apa de gura, acetona, otetul si alcoolul sanitar sunt solutii de curatare a calculatorului la indemana oricui. Sunt ieftine, practice si usor de folosit, iar calculatorul tau va straluci de curatenie.

In acelasi timp va functiona si mai bine, deoarece praful si mizeria afecteaza functionarea normala a calculatorului. Ai grija insa ca inainte de a incepe curatarea, sa scoti calculatorul din priza.
 

Servetele umede pentru bebelusi


Scuturarea periodica a tastaturii este o modalitate eficienta de a elimina praful si murdariile care se aduna sub si intre taste. Insa asta este doar o parte din ritualul de curatare. Pentru a scapa de toate mizeriile este indicat sa folosesti servetele umede pentru bebelusi.

Cu ajutorul acestor servetele indeparteaza praful, petele si alte mizerii care s-au stocat printre taste. Ai grija insa ca inainte de a curata tastatura sa inchizi calculatorul si sa scoti cablul de la tastatura.
 

Apa de gura


Ai ramas fara solutia de curatat sticla? Poti folosi in schimb apa de gura. O apa de gura puternica, pe baza de alcool este la fel de eficienta ca si detergentul de curatare a sticlei. Cu apa de gura poti curata foarte usor si rapid monitorul calculatorului sau al televizorului.

Toarna o cantitate suficienta pe o carpa uscata si curata si sterge bine monitorul. Ai grija insa sa folosesti aceasta solutie doar la calculatoarele cu monitoare din sticla, nu si la cele cu LCD. Alcoolul din apa de gura poate distruge materialul din care sunt realizate.
 

Acetona


Poti curata si pastra curate tastaturile cu ajutorul acetonei. Inmoaie o periuta de dinti veche in putina acetona si freaca usor tastatura si alte spatii care necesita curatare.
 

Otet


Calculatorul, imprimanta, faxul si alte aparaturi electrice vor functiona mult mai bine daca sunt curate si fara praf. Inainte de a curata aceste aparate ai grija ca acestea sa fie scoase din priza.

Pentru a curata ai nevoie de o solutie formata din parti egale de apa si otet. Inmoaie o carpa uscata si curata in aceasta solutie, scurge-o bine si apoi sterge binele zonele murdare.

Nu folosi niciodata un pulverizator, deoarece excesul de lichid va ajunge la fire, ceea ce poate produce mici scurtcircuite care pot distruge aparaturile. In zonele cu mai multa mizerie, foloseste si vata inmuiata in aceeasi solutie si freaca bine.

Otetul poate fi folosit si pentru curatarea mouse-ului. Daca ai un mouse cu bila, este indicat sa o indepartezi inainte de a curata. Inmoaie o carpa in solutia cu apa si otet si sterge bine intai bila si apoi tot mouse-ul. Ai grija la amprente, care pot fi foarte lipicioase si greu de indepartat. Usuca apoi bine bila si mouse-ul si lasa asa cateva ore, dupa care asamblezi.
 

Alcool sanitar


Carcasa calculatorului poate fi foarte usor curata cu ajutorul spirtului medicinal. Inmoaie o carpa uscata si curata in alcool, stoarce bine si apoi sterge zonele cu praf sau mizerie. Nu uita ca atunci cand cureti calculatorul, acesta sa fie scos din priza. In acest fel vei evita accidentele si scurtcircuitele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea