Amenajarea casei

# curatenie baie #cada de baie #curatare cada #rugina cada

Cum sa cureti cada de baie

Baia este oaza ta de relaxare dupa o zi incarcata si locul in care iti realizezi ritualul zilnic de infrumusetare. Cada este unul dintre cele mai importante elemente ale sale, insa, in timp, aceasta poate aduna pete inestetice si dificil de indepartat. Pentru a-ti proteja sanatatea si a reda stralucirea cazii de baie, afla in continuare cum o poti curata!
 

Masuri preventive


Deoarece este mult mai usor sa previi decat sa tratezi, este important sa respecti cateva reguli importante cand vine vorba despre utilizarea spatiului baii.

Pentru inceput, este important ca baia sa dispuna de un sistem de ventilatie functional. O buna aerisire dupa ce ai facut baie sau dus va preveni mentinerea umiditatii in interiorul incaperii si problemele adicente: depunerile minerale si igrasia.

In continuare, dupa fiecare baie ori dus, nu uita sa clatesti cada, sa indepartezi firele de par din scurgere (sau din sita de protectie), dupa care sa stergi cada cu o bucata uscata de material. Este important sa cureti temeinic cada o data pe saptamana, ideal imediat dupa utilizare, intrucat aburul din baie "inmoaie" reziduurile acumulate, in acest fel inlesnind procesul de igienizare.

Atentie la produsele pe care le introduci in apa de baie. Acestea pot lasa o pelicula uleioasa la suprafata cazii care trebuie, la randul ei, indepartata imediat dupa folosire.

 

Cum cureti o cada din fibra de sticla


O cada din fibra de sticla este o alegere interesanta pentru orice baie, insa aceasta prezinta dezavantajul de a fi sensibila la zgarieturi. In consecinta, igienizarea acesteia trebuie realizata intotdeauna cu ajutorul unei carpe dintr-un material moale, cu un burete sau cu o perie moale. De asemenea, este indicat sa folosesti detergenti lichizi sau bicarbonat de sodiu amestecat cu apa calda.

Este esential sa te feresti de produsele abrazive: praful de curatat, buretele din sarma etc. Problema folosirii acestora se refera la faptul ca produsele de acest tip pot duce, initial, la aparitia unor zgarieturi imperceptibile in interiorul carora se vor acumula reziduuri, grasimi, depuneri minerale, urme de sapun. Fenomenul va duce, insa, la necesitatea de a folosi din ce in ce mai mult produse abrazive pentru a indeparta murdaria infiltrata si fixata foarte bine pe suprafata cazii.
 

Cum cureti o cada din portelan


O cada de baie cu o suprafata din email portelanat este mai rezistenta la zgarieturi, insa folosirea indelungata si utilizarea produselor abrazive va duce si la deteriorarea sa, in timp. In consecinta, se recomanda respectarea indicatiilor de la punctul anterior si in acest caz.

In ceea ce priveste petele dificile (exclus petele de rugina) de pe cada cu o suprafata din email portelanat, acestea pot fi indepartate cu apa oxigenata. Eficient se va dovedi si inalbitorul.
 

Cum indepartezi petele de rugina de pe cada


Rugina de pe cada de baie poate reprezenta o adevarata provocare, insa poate fi indepartata apeland la cateva solutii simple. Poti incerca, pentru inceput, sa aplici o pasta formata din borax si suc de lamaie. Daca metoda nu da roade, mai poti incerca si acid acetic sau acid clorhidric. Acestea doua, insa, trebuie folosite rar si cu precautie, intrucat pot dizolva emailul de la suprafata cazii.

Sursa foto: interserviceil.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea