Amenajarea casei

#spatii de depozitare #cutii de carton #cutie de pantofi #carton

Utilizari pentru cutiile de pantofi in gospodarie

Cutiile de pantofi sunt adesea pastrate pentru a depozita in ele incaltamintea din sezonul urmator, eliberand dulapurile cu pantofi. Daca ramai cu mai multe cutii de acest tip, da-le o noua functie. Cutiile de pantofi reprezinta o modalitate ecologica de a realiza diverse obiecte de uz casnic.

Iata in continuare 7 utilizari ale cutiilor de pantofi in gospodarie:

1 Organizator pentru maruntisuri in masina

Daca ai multe obiecte marunte in masina, pe care le folosesti numai din cand in cand, pune-le intr-o cutie de pantofi si tine-le in portbagaj. In felul acesta nu vor sta imprastiate prin masina si le vei putea gasi oricand printre celelalte lucruri din portbagaj.

2 Suport pentru cercei

Cartonul cutiilor de pantofi este suficient de tare incat sa serveasca drept suport pentru cercei. Taie cutia de pantofi in asa fel incat sa obtii o placuta de carton. Ii poti da diverse forme si chiar se poate lipi hartie colorata pentru a avea un aspect atractiv.

Realizeaza cate doua gaurele la distanta de 2-3 cm, apoi prinde placa de carton de usa sifonierului sau de cea a dulapiorului cu farduri. Apoi, prinde perechile de cercei pentru ca acestia sa stea atarnati, in ordine. Nu va mai fi niciodata nevoie sa pierzi timpul scotocind intr-un cosulet printre alti multi cercei.

3 Figurine de carton

Foloseste capacul de la o cutie de pantofi pentru a realiza cateva figurine in miniatura, impreuna cu copilul tau: oameni, plante, animale etc. Aseaza cutia pe o muchie si foloseste-o pe post de scena. O poti decora cu hartie colorata, pietricele etc. Adauga figurinele si vei avea o scena deosebita, care in mod sigur ii va incanta pe cei mici. In acelasi fel se pot crea tuneluri pentru trenulet, piste pentru avioanele de jucarie etc.

4 Depoziteaza

Daca ai un dulap in balcon, in debara sau camara unde trebuie sa tii tot felul de lucruri marunte, foloseste cutiile de pantofi pentru a le depozita. Cumpara sau fa chiar tu niste etichete pentru fiecare cutie. Ar fi bine sa pui pe toate marginile in cazul in care se rasuceste cutia. Depoziteaza-le apoi unele peste altele pentru a folosi tot spatiul pe care il ai pe raft, de sus pana jos.

Cutiile de pantofi sunt tari, prin urmare sunt un recipient ideal pentru obiecte fragile, peste care in mod normal nu poti aseza nimic. Foloseste aceasta metoda si pentru partea superioara a dulapului din debara. Poti depozita cutiile pana la tavan, economisind mult spatiu.

5 Pancarde

Daca copilul tau are nevoie de o pancarda sau un banner pentru gradinita, dintr-o cutie de pantofi se realizeaza rapid asa ceva.

6 Cutii de cadouri

Economiseste bani realizand cutii de cadouri din cele de pantofi. Trebuie doar sa lipesti o coala simpla pentru a masca modelul cutiei cu sigla firmei de incaltaminte. Alege apoi o hartie pentru cadouri si ambaleaza darul. Hartia cerata dintr-o cutie cu incaltaminte noua poate fi folosita pentru a proteja un cadou fragil.

7 Pusculita ecologica

Transforma o cutie mica de pantofi intr-o pusculita ecologica. Fa o taietura in capac, asemanatoare cu urna de vot pentru a insera banii economisiti.

Sursa foto: planetpals.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea