Amenajarea casei

#casa #solutii curatare chit #curatare chit #sfaturi practice casa

Solutii ieftine pentru curatarea chitului de rosturi

Chitul de rosturi se murdareste intr-un timp relativ scurt si da gresiei si faiantei un aspect neingrijit. De ceva timp, pe piata de specialitate au aparut tipuri de chituri rezistente la apa si la murdarie, insa pot fi destul de scumpe. Daca nu esti dispus sa faci transformari majore, iti putem oferi cele mai bune solutii pentru curatarea chitului.

Partea buna in toata aceasta afacere: nu te costa aproape nimic. In schimb, obtii un aspect curat si ingrijit al gresiei si faiantei.

Curata chiturile cu peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este o solutie foarte eficienta de indepartare a murdariei de pe chitul de rosturi. Se gaseste in magazinele cu produse cosmetice, dar si in farmacii sau in magazinele naturiste. O sticluta de 100 de mililitri costa 20-30 de lei.

Intr-o sticla, amesteca jumatate de ceasca de peroxid de hidrogen cu o ceasca de apa calduta. Pulverizeaza solutia pe chit si las-o sa actioneze pret de 5 minute. Cu o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti sau cu una noua, de unica folosinta, freaca usor chitul. Vei observa ca peroxidul de hidrogen ajuta murdaria sa se dizolveze si sa fie indepartata cu usurinta.

Aceasta solutie este ideala in cazul in care ai chituri foarte deschise la culoare - albe sau bej.

Curata chiturile cu otet si bicarbonat de sodiu

Chitul de rosturi din baie este cel mai predispus la murdarie. Aburii si umezeala favorizeaza aparitia mucegaiului, iar resturile de sapun, gel de dus si calcar se sedimenteaza adanc intre placile de faianta.

Otetul si bicarbonatul de sodiu formeaza un duo imbatabil in lupta cu murdaria de pe chitul de rosturi. Umezeste chiturile cu apa si, cu ajutorul unei periute vechi de dinti, freaca bicarbonat de sodiu pe chit.

Toarna jumatate de ceasca de otet intr-o sticla cu pulverizator, apoi pulverizeaza lichidul pe chituri. Asa cum probabil stii de la gatitul prajiturilor, intre bicarbonatul de sodiu si otet exista o reactie efervescenta. Exact acest lucru iti doresti si tu sa obtii: spuma care curata in profunzime chiturile murdare de rosturi. Lasa solutia sa actioneze pret de 10-15 minute, apoi sterge zona cu o carpa curata si umeda.

Curata chiturile cu zeama de lamaie

Zeama de lamaie este buna la toate, mai ales la curatarea locurilor murdare, cum sunt chiturile de rosturi. Stoarce bine cateva lamai sanatoase si introdu zeama intr-o sticla. Pulverizeaza lichidul in locurile in care chiturile dintre placile de gresie sau faianta sunt foarte murdare. In functie de cat de murdare sunt chiturile, ar putea sa fie nevoie de o cantitate ceva mai mare de zeama de lamaie.

Este indicat sa pulverizezi zeama si pe placile de gresie sau faianta, deoarcece le va curata foarte bine si pe acestea. Dupa 10 minute, timp in care acidul citric dizolva murdaria, poti sterge chiturile cu o carpa umeda.

Curata chitul cu Coca-Cola

Pe cat de rea este Coca-Cola pentru sanatatea ta, pe atat este de buna pentru curatarea chiturilor de rosturi. Toarna aceasta bautura carbogazoasa pe chit si las-o sa actioneze in jur de 10-15 minute. Daca murdaria persista, freaca usor chitul cu o periuta de dinti, apoi spala zona cu apa calduta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului