Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #organizare casa

Spatii frumos organizate si functionale: 5 idei care te ajuta

Nimic nu este mai frumos decat o casa organizata, in care fiecare spatiu este folosit cu un scop precis. Nici nu iti poti imagina cat de mult poti schimba "fata" casei tale daca te straduiesti sa ordonezi lucrurile mai bine. Pe langa faptul ca obtii mai mult spatiu, vei crea o ambianta placuta, aerisita. Iata, asadar, cateva dintre ideile noastre pentru spatii frumos organizate si functionale.

1. Organizeaza spatiile pe verticala

De multe ori, ai tendinta sa aranjezi lucrurile pe orizontala, cum ar fi cartile, de exemplu. Le insiri pe un raft si sa le indesi in biblioteca, pana cand nu mai ai loc nici de un ac. Ce ai spune daca ai scoate toate cartile de pe rafturi si le-ai aranja pe verticala, cu cele mai mari la baza si cele mai mici in varf?

In acest fel, poti folosi spatiul din biblioteca in alt scop, pentru a depozita alte lucuri. Daca ai imaginatie, poti obtine niste turnuri din carti foarte interesante. Poti considera ca respectivele turnuri sunt piese decorative.



Foto: hgtv.sndimg.com

2. Separa camera cu corpuri de mobilier

In magazinele de specialitate gasesti o multime de corpuri de mobilier pe care le poti amplasa intr-o anume zona a camerei, astfel incat sa obtii 2 incaperi mai mici. Daca in livingul tau se afla si biroul de studiu, atunci poti amplasa un corp despartitor langa birou.

Spatiul devine mult mai functional, deoarece poti depozita lucruri pe rafturile corpului. In plus, devine mult mai intim si nu iti mai pierzi concentrarea de fiecare data cand cineva intra in camera.



Foto: hgtv.sndimg.com

3. Fa-ti o incapere multifunctionala

Daca dispui de o incapere pe care o folosesti pe post de uscator, atunci o poti transforma intr-o camera multifunctionala, in care poti depozita hainele murdare, hainele curate, prosoapele si lenjeriile. Ca sa nu mai spunem ca ai loc si pentru masina de spalat.

Pentru ca spatiul sa fie folosit la capacitate maxima, ai nevoie de multe rafturi si cutii, pana aproape de tavan. Deasupra masinii de spalat rufe amenajeaza un blat care sa iti permita sa calci hainele imediat ce s-au uscat.

O astfel de incapere multifunctionala te poate salva daca nu ai spatiu pentru prosoape si lenjerii de pat in dulap. In functie de imaginatie, poti crea tot felul de spatii functionale.

4. Grupeaza jucariile pe rafturi

De foarte multe ori, jucariile copilului stau imprastiate prin casa, iar atunci cand reusesti sa faci oridine le indesi pe unde apuci, in cutii mari. Acest lucru nu face altceva decat sa-ti ia din spatiul pe care l-ai putea folosi in alt scop.

Ce faci in acest caz? Foarte simplu. Sortezi jucariile si le pui pe rafturi, in cutii sau alte recipiente. Eticheteaza fiecare cutie, astfel incat sa stii ce jucarii sa-i dai copilului atunci cand ti le cere.



Foto: hgtv.sndimg.com

5. Ascunde aparatele electrocasnice daca nu le folosesti

Unele aparate electrocasnice pot fi destul de mari si pot ocupa spatiu inutil pe blatul din bucatarie sau pe masa. Daca nu folosesti aceste aparate in fiecare zi, introdu-le in cutii si depoziteaza-le in debara. In locul lor poti pune o vaza cu flori, un cos cu fructe sau cateva sfesnice, pentru a crea un cadru ordonat, placut.



Foto: hgtv.sndimg.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea