Amenajarea casei

#casa #amenajarea casei #amenajari interioare

Amenajarea casei in stil romantic

Stilul romantic este potrivit pentru locuinta unui cuplu de proaspat casatoriti sau pentru cazul in care beneficiarul doreste sa-si creeze acasa o oaza de intimitate la fel de frumoasa ca cea dintr-o vacanta in doi. Exista mai multe modalitati sa amenajezi casa in stil romantic. Poti opta pentru romantismul burlesc, romantismul regal, romantismul cu accente rustice sau moderne etc.

Living in stil romantic

Un living romantic se amenajeaza in asa fel incat sa beneficiezi de cantitatea maxima de lumina naturala. Peretii pot fi vopsiti deschis sau cu un tapet cu imprimeu floral, seducator. Daca exista posibilitatea, se creeaza ferestre cat peretele, pentru ca peisajul sa poata fi admirat fara oprelisti. In cazul caselor, este recomandat ca livingul sa fie dotat cu un semineu. Vara, acesta se orneaza cu lumanari parfumate, scoici si suveniruri sau decoratiuni cu valoare sentimentala.

Tot in livingul romantic poate fi construita o bancheta langa fereastra, pentru lectura, conversatie sau pur si simplu pentru relaxare si privit afara.

Dormitor in stil romantic

Un dormitor romantic cu influente burlesti are la baza mobila neagra, lucioasa si sculptata. Un dormitor romantic modern poate fi amenajat in alb pentru fundal si diverse accesorii colorate, romantice: rame pentru fotografii in forma de inimioara, un ceas de perete cu Turnul Eiffel, perne in forme de inima, vaze cu flori, lumanari asezate pe noptiere etc. Un dormitor romantic inspirat din stilul regal are un pat cu baldachin, cu perdele diafane, fie albe, fie intr-o nuanta care sa fie identica cu cea a altui element din dormitor: draperia de la ferestre, pernele etc.

Baie in stil romantic

O baie in stil romantic trebuie sa arate, inca de la prima privire, ca o baie de cuplu. Cada trebuie sa fie suficient de mare pentru doua persoane, de preferinta o vana deasupra podelei, pe picioare sculptate, cu perdele in jur. Lavoarul dublu, pentru el si ea, poate fi accesorizat cu baterii cu model antichizat. Foloseste accesorii romantice pentru a decora baia: scoici pe post de suport pentru sapun, vaza cu orhidee, pietricele decorative.

In spatiile de depozitare, creeaza doua zone: una pentru accesoriile lui si alta pentru accesoriile ei. Prosoape rulate atent, sticlute de parfum, halatele de baie din material moale sunt cateva elemente practice si atractive.

Bucatarie in stil romantic

Bucataria in stil romantic este un amestec de clasic si traditional. Foloseste un mobilier deschis la culoare, din lemn, cu manere cu aspect antichizat. Dulapurile superioare trebuie sa aiba gemulete despartite de bare subtiri de lemn. Mizeaza pe lumina naturala si adauga cateva decoratiuni reprezentative pentru cuplu. Pentru acest lucru, poti folosi un panou de afisaj cu post-it-uri colorate, cu mesaje romantice, fotografii de cuplu prinse cu cleme colorate, vaze cu flori.

Foloseste placi ceramice in stil mediteranean pentru zona de deasupra blatului de bucatarie. Daca ai o bucatarie mare, prinde de tavan un candelabru din fier forjat, cu lumanari mari sau foloseste o rama sculptata de la o oglinda veche pe post de suport pentru vasele atarnate.

Foto: indeainterior.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea