Amenajarea casei

#decor seminee #seminee #amenajare casa #semineu #decoratiuni interioare #casa

Semineul suspendat, noul trend de decor

Semineul este piesa care schimba intreg aspectul unei incaperi, fie ca e vorba despre un living, un dormitor sau chiar o baie! Clasicelor semineuri din caramida le-au luat mai nou locul cele suspendate. Sunt inedite si atrag atentia prin supletea lor.
Semineul este piesa care schimba intreg aspectul unei incaperi, fie ca e vorba despre un living, un dormitor sau chiar o baie! Clasicelor semineuri din caramida le-au luat mai nou locul cele suspendate. Sunt inedite si atrag atentia prin supletea lor.

Avantajele unui semineu suspendat

Sursa foto: minimalisti.com

Fara indoiala, un semineu suspendat devine punctul focal al unei incaperi decorata in stil modern, minimalist. Modelul nu este insa nou, el a fost adoptat de designerii de interior in urma cu aproape cinci decenii, insa abia acum a reusit sa se impuna in adevaratul sens al cuvantului.

Un semineu "agatat" in tavan are un aspect modern si inovator, mai ales ca pentru cineva care nu a mai vazut pana acum unul va parea curioasa fixarea lui, nu in podea, ci de plafon.

Un alt avantaj il constituie atat greutatea redusa, cat si forma compacta, care il face usor de asezat oriunde in incapere, cu conditia sa ii poti asigura o gura de ventilatie. Designerii de interior sunt de parere ca un semineu suspendat creeaza o atmosfera hi-tech intr-o incapere.

Cum arata

Semineul suspendat, fata de cel clasic, poate "imbraca" o multime de forme, de la linii drepte, rotunjite sau curbe, ceea ce il face extrem de versatil.

Spre exemplu, atunci cand spatiul este dominat de linii ferme, asa cum sunt grinzile ori stalpii, un semineu cu linii curbe va echilibra compozitia.

De ce sa tii cont

Cele mai multe semineuri de acest gen sunt realizate din metal, ceea ce reduce semnificativ greutatea lor, aceste ajungand sa cantareasca cel mult 160 de kilograme cu tot cu cosul de evacuare. O conditie importanta pentru instalarea unui astfel de semineu este ca structura tavanului sa permita sustinerea greutatii.

De aceea, inainte de a alege un semineu suspendat trebuie sa discuti cu un arhitect impreuna cu care sa decizi locul in care e cel mai bine sa fie amplasat. Intrucat este un element important, va trebui sa alegi dimensiunea corecta, in functie de spatiul de care dispui. Din fericire, au o varietate de modele si de stiluri, incat nu iti va fi greu sa te opresti asupra celui mai potrivit.

In cele din urma, va trebui sa alegi si tipul de combustibil folosit - lemn, gaz, energie electrica, peleti -, astfel incat semineul sa nu fie doar spectaculos, ci si eficient energetic.

Sursa foto: minimalisti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea