Amenajarea casei

#lambriuri baie #amenajare baie lambriuri #lambriuri

Cum sa decorezi baia cu ajutorul lambriurilor de lemn

Desi nu v-ati astepta, lambriurile pot fi o alegere foarte inspirata pentru decorarea unei bai, ele venind cu un plus de caldura, culoare si originalitate. Usor de montat, special tratate pentru a rezista la aburi si la apa, lambriurile din lemn se pot folosi in baie pentu a crea orice tip de spatiu - vintage, oriental, rustic, de lux, industrial, etc, singura limita fiind imaginatia.

De ce sa alegem lambriurile de lemn pentru decorarea baii

Lambriurile de lemn sunt cu mult mai usor de montat decat faianta, se gasesc intr-o varietate de modele - de la cele pictate manual pana la cele de esenta de lemn pretios. Mai mult, prin izolarea termica pe care o realizeaza, ofera un plus de caldura camerei de baie.

Cum montam lambriurile de lemn in baie

Lambriurile se pot monta pe toti peretii, doar pe un perete, pana la jumatatea camerei, doar pe anumite suprafete care departajeaza utilitatile, etc. Flexibilitatea aceasta este dublata de posibilitatea de a le monta pe orizontala sau pe verticala. Daca avem o camera de baie de dimensiuni mici, montarea lambriurilor pe orizontala va crea senzatia de spatiu mai mare.

Folosim lambriurile de lemn in baie pentru a masca diverse obiecte

Lucru cu lambriurile de lemn este cu mult mai facila decat cea cu faianta sau gresie si ne permite sa realizam aproape orice ne propunem, totul cu un efort minim. Astfel, putem folosi lambriurile de lemn in baie pentru a masca rezervorul de la wc, casa tevilor, pentru a crea spatii de depozitare ascunse pentru produsele de curatenie sau alte articole de toaleta.

Ne jucam cu culoarea lambriurilor de lemn pentru baie

Pentru uniformizare si imbinare perfecta cu fundalul, putem vopsi lambriurile de lemn din baie in aceeasi culoare ca cea a peretilor. Daca ne dorim sa scoatem in evidenta anumite zone din camera de baie, putem merge pe contrastul de culori dintre perete si lambriul de lemn. Daca vrem sa obtinem un look relaxant de vacanta, putem vopsi alternativ lambriurile, asezate orizontal, in culori pastelate, luminoase, relaxante. Cu imaginatie si inspiratie putem face absolut orice in baia in care am folosit lambriuri de lemn!

Cand montam lambriurile din podea pana in tavan

Daca ne dorim o baie eleganta, stilata, luxoasa, putem opta pentru lambriuri montate din podea pana in tavan. Acest lucru se recomanda camerelor de baie cu dimensiuni generoase si creeaza senzatia de opulenta specifica stilului georgian.

Folositi culori indraznete si stralucitoare

Nuantele terne cum ar fi gri, ou de rata, verde salvie, etc, sunt culori comune pentru lambriuri si nu spun nici o poveste originala. De ce nu ne-am juca cu lambriurile de lemn in culori vesele si revigorante, cu nuante vibrante care sa acopere un perete intreg sau doar anumite suprafete? Nu costa prea mult, asa ca putem experimenta tot ce ne dorim.

Cum obinem aspectul oriental intr-o baie

Daca ati optata pentru o baie cu aspect oriental, folositi panourile inguste din lemn de culoare inchisa, o cada japoneza scurta si adanca(un ofuro), sau, daca preferati sa va intindeti in cada, alegeti o cada din lemn de teak.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului