Amenajarea casei

#fengh shui #bucatarie ordonata #reguli fengh shui #bucatarie fengh shui

Reguli simple de Feng Shui pentru o bucatarie ordonata

Bucataria ordonata este visul oricarei gospodine, dar stii cum este, iei un obiect si nu-l mai pui la locul lui, lasi tigaia folosita pe aragaz si te incapatanezi sa tii toate aparatele electrocasnice de mici dimensiuni pe masa sau pe blatul mobilei. Toate aceste gesturi aparent inofensive strica armonia si echilibrul si sunt opusul a ceea ce spun principiile Feng Shui. Urmatoarele reguli simple te-ar putea ajuta sa ai o bucatarie ordonata, aerisita, primitoare si, cel mai important, plina de energii pozitive.


Adauga un strop de galben in bucatarie

Din perspectiva regulilor Feng Shui pentru bucatarie, galbenul este cea mai potrivita culoare, deoarece este asociata cu digestia buna. De asemenea, conform principiilor Feng Shui, galbenul te energizeaza, te revitalizeaza si iti confera o stare de bine.

De la nuantele aprinse, pana la cele foarte deschise, inceaca si tu sa adaugi un strop de galben in bucataria ta. Poti vopsi unul dintre pereti cu galben sau, daca iti este mai simplu, poti opta pentru decoratiuni, accesorii, jaluzele sau perdele galbene.


Pastreaza doar 2 electrocasnice pe blatul de lucru

Oricat de mare ar fi tentatia de a pastra toate aparatele electrocasnice la vedere, chiar pe blatul de lucru, acest gest contravine regulilor Feng Shui, care spun ca pentru a atrage energiile pozitive in bucatarie trebuie sa pastrezi doar 1 sau 2 aparate pe care le folosesti mai des. Poate fi vorba despre cuptorul cu microunde, espressorul de cafea, mixerul, blenderul sau robotul de bucatarie.

Scoate din priza electrocasnicele atunci cand nu le folosesti, pentru a pastra energiile pozitive in spatiul din bucatarie.


Adauga elemente inspirate din natura

Daca vrei sa ai o bucatarie ordonata si organizata dupa regulile Feng Shui, adauga elemente inspirate din natura. Lemnul, de exemplu, este asociat cu productivitatea, dezvoltarea si evolutia. Plantele naturale, inclusiv ierburile aromatice crecute in ghiveci, sunt si ele o metoda geniala de sporire a energiilor pozitive "chi". Plantele amplifica energia si sunt asociate cu sanatatea si buna dispozitie.


Creeaza un echilibru

  • daca ai multe elemente din lemn in bucatarie, adauga farfurii albe si tacamuri din metal;
  • daca ai multe elemente din otel, aluminiu, metal, adauga accente de culoare rosie;
  • daca bucataria este slab luminata, foloseste mai multe corpuri de iluminat;
  • daca bucataria este foarte luminoasa, pardoseala ar trebui sa aiba o nuanta inchisa.


Sursa foto: cbc.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea