Amenajarea casei

#polen #sfaturi practice #alergii polen

5 ponturi pentru a tine polenul departe de casa

Alergiile respiratorii din timpul verii sunt de cele mai multe ori provocate de polen. Alergenii ajung in caile respiratorii si provoaca iritatii ale nasului, ochilor si bronhiilor. Aproximativ 40 de specii de polen pot genera alergiile respiratorii, asa ca ar trebui sa iei masuri pentru a evita situatiile neplacute. Polenul este imprastiat de vant si poate intra, cu usurinta, in casa ta. Iata cateva ponturi care sa te ajute sa tii la distanta polenul de casa si familia ta!


1. Inchide usile si ferestrele

Desi este recomandat sa tii usile si ferestrele deschise pentru a lasa aerul sa patrunda in casa, astfel incat sa-ti pastrezi sanatatea si sa nu-ti fie afectata puterea de munca, polenul poate reprezenta o adevarata problema. In acest sens, specialistii recomanda sa tii usile si ferestrele deschise doar seara si noaptea. Incepand cu ora 6 dimineata, cantitatea de polen din atmosfera atinge cel mai mare nivel.


2. Schimba-ti hainele cand intri in casa

Polenul se poate depune pe haine. Din acest motiv, este indicat sa-ti schimbi vestimentatia de indata ce ajungi acasa pentru a nu lasa polenul sa se imprastie prin casa.


3. Foloseste aerul conditionat

Un alt mijloc prin care tii polenul la distanta de casa ta este prin pastrarea unei umiditati scazute in casa. Pentru aceasta este recomandat sa folosesti aerul conditionat. Nu uita sa cureti filtrele in fiecare saptamanal pentru ca aerul sa fie cat mai purificat.


4. Nu usca hainele afara

Daca esti alergic la polen, sa usuci hainele afara nu este o idee tocmai buna. La sfarsitul zilei vei avea hainele pline de polen. Pentru a tine polenul la distanta este bine sa folosesti uscatorul de rufe si sa eviti astfel contactul alergenilor cu hainele.


5. Curata blana animalelor de companie

Animalele de companie pot aduce polenul in casa prin blana lor. Asadar, este important ca inainte sa le dai voie sa intre in casa sa le cureti blana, folosind o laveta din microfibra. Cu ajutorul acesteia vei indeparta polenul si nu vei mai avea problemele cu alergiile respiratorii. Nu uita sa speli laveta imediat dupa ce ai folosit-o!

Sursa foto: m.webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului