Amenajarea casei

# recomandari amenajare dormitor #amenajare dormitor #dormitor

Recomandari practice pentru amenajarea dormitorului

Dormitorul este spatiul destinat odihnei si cel in care iti incarci bateriile la finalul zilei. Pentru a beneficia de avantajele pe care acesta le poate oferi, trebuie sa optezi pentru un stil adecvat de amenajare a acestei camere, in functie de nevoi si preferinte.

 

Desi acest proiect poate parea o adevarata provocare, in realitate trebuie doar sa cunosti criteriile de baza, care te pot ajuta in luarea celor mai bune decizii. Respectarea acestora te va aduce aproape de rezultatele pe care vrei sa le obtii. Iata tot ce trebuie sa stii pentru a reusi!

Amenajarea dormitorului pas cu pas

Pentru amenajarea corecta a dormitorului, trebuie sa ai in vedere avantajele de care vrei sa beneficiezi in acest spatiu. Confortul, calitatea, eficienta si rezistenta obiectelor de mobilier sunt criteriile care asigura aceste beneficii.

Pentru a alege corect mobila pentru dormitor, va trebui sa tii cont de dimensiunea acestui spatiu, de stilul de amenajare dorit, de schema cromatica potrivita si de finisajele care asigura rezistenta mobilierului. Toate acestea sunt influentate de bugetul pe care il poti aloca acestui proiect de amenajare.

Iata cum poti face alegerile corecte, respectand toate aceste criterii importante!

Sursa foto: pixabay.com

Cum alegi mobila pentru dormitor

Mobila pentru dormitor este esentiala pentru a beneficia de confortul dorit. Aspectul estetic al acesteia este important, insa acesta nu este unicul criteriu de selectie pe care trebuie sa il ai in vedere. Calitatea si rezistenta obiectelor de mobilier alese sunt la fel de importante. Iata cateva recomandari practice care te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii!

Dimensiunea dormitorului

Pentru a alege mobilierul potrivit dormitorului, trebuie sa tii cont de dimensiunea acestuia. Astfel, inainte de a da startul cumparaturilor, trebuie sa faci masuratorile necesare. Din fericire, exista o multitudine de produse disponibile pentru acest spatiu, indiferent dacă acesta este unul de dimensiuni mici sau mari.

Calitatea materialelor

Calitatea mobilei pentru dormitor reprezinta un alt criteriu de selectie esential. Atunci cand decidem sa amenjam aceasta camera, este important sa privim acest proiect in perspectiva. Nu alegem obiectele de mobilier pentru cateva luni, ci pentru o perioada cat mai indelungata.

Pentru a fi siguri ca mobila aleasa va rezista bine in timp, trebuie sa ne indreptam atentia catre cele mai bune materiale. Acestea vor influenta calitatea, costul si aspectul mobilierului ales pentru dormitor. Iata care sunt optiunile pe care le aveti la dispozitie si beneficiile pe care acestea le ofera:

  • Mobila pentru dormitor din lemn masiv - Aceasta este considerata cea mai buna optiune in cazul mobilierului, asigurand calitatea superioara a acestuia. Aceasta varianta este si cea mai costisitoare, pretul obiectelor de mobilier fiind direct proportional cu nivelul de calitate al acestora. Mobila din lemn masiv rezista foarte bine in timp, nu isi pierde calitatile și nu sufera transformari in ceea ce priveste aspectul sau.
  • Mobila pentru dormitor din MDF sau PAL - Aceste materiale sunt mai putin costisitoare insa asigura, la randul lor, un aspect elegant mobilierului. Acestea sunt de calitate, chiar daca nivelul acesteia este unul inferior celui asigurat de lemnul masiv. MDF-ul reprezinta o varianta populara in acest moment, fiind mai rezistent decat PAL-ul si asigurand un grad de rezistenta mai bun.

Sursa foto: static-content.mathaus.ro

Planul tau de amenajare adormitorului

Acum ca ai descoperit cat de importante sunt calitatea, rezistenta si eficienta obiectelor de mobilier alese, iata cateva recomandari practice pentru amenajarea dormitorului:

  • Aspectul mobilei - Dat fiind faptul ca nu vei relua proiectul de amenajare a dormitorului tau in viitorul apropiat, este recomandat sa optezi pentru obiecte de mobilier care nu se demodeaza o data cu trecerea timpului. Design-ul simplu, natural, fara detalii exagerate, sunt criteriile care asigura aceasta caracteristica a mobilei pentru dormitor. In plus, simplitatea si calitatea materialelor vor ramane mereu la moda!

Sursa foto: static-content.mathaus.ro

  • Schema cromatica - Dormitorul este spatiul destinat relaxarii si odihnei. Astfel, este indicat sa eviti nuantele intense, atunci cand alegi mobila pentru aceasta camera. Nu trebuie sa excluzi ideea unei pete de culoare, insa atmosfera din acest spatiu trebuie sa fie una relaxanta. Daca optezi pentru pereti colorati, este indicat sa alegi mobilier alb sau in nuante deschise, pentru a obtine un efect vizual deosebit. In schimb, daca alegi varianta clasica a peretilor albi, poti opta pentru mobilier in nuante inchise (maro, wenge).
  • Spatii de depozitare - Nu este indicat sa aglomerezi dormitorul cu obiecte de mobilier prea mari sau inutile. In schimb, vei avea nevoie de suficiente spatii de depozitare. Un pat de dimensiuni mari, cu diverse compartimente, un sifonier incapator, comode si noptiere cu sertare de diverse dimensiuni, reprezinta principalele obiecte de mobilier de care vei avea nevoie in dormitor.

Sursa foto: static-content.mathaus.ro

  • Confortul - Toate obiectele de mobilier din dormitor trebuie sa fie alese pentru a-ti asigura confortul si pentru a fi practice. Astfel, sifonierul din dormitor trebuie sa fie suficient de incapator si bine organizat, cu diverse spatii de depozitare si de organizare a hainelor si accesoriilor. In plus, este indicat sa optezi pentru saltele ortopedice in cazul patului din dormitor. Acestea iti vor asigura confortul necesar in fiecare noapte, contribuind la mentinerea sanatatii tale.

Sursa foto: static-content.mathaus.ro

Acum ca ai descoperit care sunt principalele criterii de selectie a mobilei pentru dormitor si cateva recomandari practice de care sa tii cont, poti da startul proiectului de amenajare a celui mai important spatiu din locuinta ta.

Sursa foto principala: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului