Amenajarea casei

#geamuri fumurii #geamuri folie simpla #geamuri folie metalica # foliile filtrante #geamuri fumurii intimitate

Protejeaza-ti casa de privirile indiscrete: investeste in geamuri fumurii! Ce alte beneficii au pe timp de vara

Soarele este benefic pentru plante si pentru sanatatea ta, dar uneori simti nevoia sa filtrezi atat lumina, cat si caldura raspandite de razele lui in casa ta. Cu aceasta ocazie, te poti feri, in egala masura, de privirile curioase ale vecinilor. Iata ce masuri simple poti lua pentru a-ti transforma casa intr-o fortareata!


Monteaza geamuri fumurii


Protectia asigurata de foliile fumurii aplicate pe ferestre este o metoda raspandita in sectorul auto, unde geamurile autoturismelor sunt dublate de acestea. Geamurile fumurii incep sa fie folosite destul de des si la protejarea locuintelor.

Folii de trei tipuri

Folia protectoare aplicata pe geamurile locuintei poate fi de trei feluri: folia simpla, folia metalica sau folia ceramica. Toate cele trei au rolul de a filtra radiatiile solare, in acelasi timp obturand si vizibilitatea trecatorilor sau a vecinilor de langa casa in interiorul locuintei. Pentru o mai buna rezistenta in timp, foliile se aplica pe interiorul geamului, crescand astfel socul termic asupra acestuia. Este bine, deci, sa te asiguri ca geamul tau va rezista socului.

Filtru colorat

Odata cu aplicarea tipului de folie dorit, poti alege si nuanta potrivita a filtrului pentru a-ti lumina camera intr-un mod adecvat cu decorul acesteia. Astfel, foliile cu aspect metalic au nuante apropiate de cele ale otelului, bronzului sau in tonuriu usor gri. Alte folii, realizate cu procedee moderne, ofera o claritate mai mare a luminii.

Beneficii neasteptate

Pe langa asigurarea intimitatii, aplicarea foliei de protectie te poate scuti de costurile folosirii in exces a aparatului de aer conditionat pe timp de vara, reducand astfel cheltuielile cu consumul de energie electrica. Statisticile indica o crestere a consumului de electricitate cu 70% in zilele toride in locuintele neprotejate. De asemenea, foliile filtrante vor proteja mobila si accesoriile din camere de degradarea prin expunere directa la lumina solara.

Nu doar buzunarul tau va fi mai relaxat in anotimpul fierbinte. Pana si tu te vei simti in siguranta stiind ca nu trebuie sa traiesti sub spectrul amenintator al radiatiilor ultraviolete. Radiatiile solare sunt cauza principala a arsurilor pielii si pot cauza inclusiv cancer de piele organismelor neprotejate.

Sursa foto: mytinttown.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare