Amenajarea casei

#masina de spalat #motor masina de spalat #probleme masina de spalat

Probleme comune ale motorului masinei de spalat

Defectiunile motorului masinei de sunt probleme des intalnite la acest aparat electrocasnic. Alte probleme intalnite la masinile de spalat sunt si cele de drenaj, cuva sau electrice.

Motorul de la este componenta principala a acestui aparat electrocasnic, fara de care nu poate functiona. Daca te confrunti cu o problema cu masina de spalat , cel mai posibil exista o defectiune la motor.

Motorul ajuta la functionarea corecta a tuturor componentelor si elementelor interne ale masinei de spalat.

Iata cateva dintre cele mai des intalnite probleme ale motorului:

1 Masina de spalat nu pompeaza sau nu se invarte. Acest lucru se poate intampla atunci cand masina de spalat nu mai este capabila sa pompeze apa, inauntru si in afara. De asemenea nici nu se mai invarte. Aceste defectiuni pot aparea si atunci cand motorul merge.

Daca motorul nu functioneaza, defectiunile pot fi cauzate de un intrerupator . Acest intrerupator se afla in interiorul masinei de spalat si trebuie inlocuit daca nu mai functioneaza.

2 Masina de spalat pompeaza, dar nu invarte. Aceasta poate fi o alta problema a intrerupatorului, dar si a garniturii din cauciuc, care face legatura intre motor si transmisie. Atunci cand masina de spalat nu mai invarte este foarte posibil ca aceasta garnitura sa se fi rupt.

O alta problema poate sa fie motorul care nu mai functioneaza corect. Motorul de la masina de spalat functioneaza in doua directii. Atunci cand functioneaza doar intr-o singura directie se poate strica, caz in care trebuie inlocuit.

3 Sistemul de centrifugare nu functioneaza. Acest sistem este conceput sa mute hainele in cuva, in timpul spalarii. Aceasta problema poate fi cauzata de mai multi factori: intrerupator care nu functioenaza coresct, motor, garnitura de cauciuc sau alte componente de la masina de spalat care s-au defectat.

4 Hainele sunt pline de apa. Dupa ciclul de centrifugare, o masina de spalat care nu functioneaza corect va lasa hainele pline de apa. Alta problema poate fi cauzata de anumite defectiuni la motor sau la garnitura de cauciuc.

5 Apar probleme la fiecare . O masina de spalat care intampina probleme la fiecare etapa de spalare (zgomote puternice, porneste greu, miroase a incins etc)  necesita inlocuirea motorului.

Este insa bine sa stii ca majoritatea problemelor de la masina de spalat au legatura cu motorul. Masina de spalat este realizata din putine componente, care au in mare parte legatura cu motorul. Motorul pune in miscare toate aceste componente, care umplu masina de spalat cu apa, invart cuva sau dreneaza.

Exista numeroae defectiuni cu care se poate confrunta masina de spalat, cele mai multe avand asadar legatura cu motorul. In timp ce componentele mai mici sunt mai ieftine si usor de inlocuit, alte componente mai mari, printe care si motorul sunt mai scumpe si trebuie inlocuite si reparate de un specialist.

De altfel, atunci cand te confrunti cu diverse defectiuni, este indicat sa apelezi la ajutor specializat, altfel poti agrava problemele existente. De asemenea, daca descoperi ca masina de spalat nu functioneaza corect nu este indicat sa o suprasoliciti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea