Amenajarea casei

#frigider #reparatii frigider #defectiuni frigider

Cum sa repari singur frigiderul

Frigiderul tau incepe sa-si arate varsta, insa nu te afli in momentul ideal pentru o investitie. O varianta este sa inveti sa detectezi singur ce nu functioneaza la el si sa repari chiar tu defectiunea, in masura in care se poate. Iata care sunt principalele probleme ale frigiderului si cum sa repari ceva, chiar in momentul in care detectezi defectiunea.

 

Problema 1: Frigiderul nu functioneaza deloc si lumina din interior nu se aprinde

Solutie: Scoate frigiderul din priza si verifica priza cu un voltmetru, pentru a afla daca exista curent electric in ea. Verifica firul si stecherul pentru a sesiza daca exista vreo ruptura pe traseu si curentul nu poate trece mai departe.

Problema 2: Frigiderul functioneaza, dar nu se raceste

Solutie: Verifica termostatul si asigura-te ca nu este pus pe cea mai calda treapta.

Exista si varianta ca bobina condensatorului sa fie infundata. Indeparteaza panoul care acopera baza frigiderului si da cu aspiratorul sub el. Incearca sa ajungi cu aspiratorul cat poti de aproape de bobine, folosind doar furtunul, nu si peria din capat, pentru a avea acces mai usor in spatiile stramte.

Daca nici una dintre aceste solutii nu functioneaza, mai exista cateva variante.

1. Ventilatorul condensatorului este blocat

Desfa panoul de protectie si indeparteaza orice ar putea bloca ventilatorul. Curata toate ramasitele de praf gasite acolo, daca tot ai acces la acest loc.

2. Usa frigiderului nu se inchide bine

Verifica daca frigiderul sta intr-o pozitie perfect dreapta. Daca nu, foloseste cateva pentru frigider, care se gasesc in comert. Poti regla inaltimea lor cu ajutorul unui surub, pana ce frigiderul va sta intr-o pozitie perfect dreapta.

Este recomandat sa verifici si daca frigiderul se inchide ermetic. Cauciucul plasat de-a lungul usii si-ar putea pierde elasticitatea, deci trebuie schimbat.

3. Becul de la usa ar putea fi stricat

Daca becul de la usa frigiderului s-a stricat, atunci lumina va sta aprinsa in interior, pastrand alimentele calde. Trebuie sa schimbi becul cu altul nou si frigiderul ar trebui sa functioneze iar.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului