Amenajarea casei

#curatenie casa #curatenie #curatenie de craciun

Ponturi pentru o curatenie impecabila de Craciun

Curatenia de Craciun nu este o simpla necesitate, ci face parte din ritualul traditional prin care te pregatesti sa intampini asa cum se cuvine sarbatorile de iarna. Pentru un rezultat impecabil, ai nevoie de o strategie inteligenta prin care sa transformi operatiunea intr-o experienta placuta. Iata cateva ponturi utile care te ajuta sa duci misiunea la bun sfarsit.

Inainte sa te apuci de treaba, energizeaza-te si imbunatateste-ti starea de spirit cu ajutorul unei atmosfere pozitive. Muzica ta preferata este o solutie rapida si accesibila, capabila sa-ti trezeasca entuziasmul si pofta de curatenie. Cand esti gata de atac, urmeaza urmatorii pasi ajutatori:

1 Organizeaza-te

Goana dintr-o parte in alta a casei te va obosi peste masura si iti va prelungi in mod inutil sesiunea de curatenie. Stabileste ordinea incaperilor de care urmeaza sa te ocupi si nu te apuca de mai multe treburi in acelasi timp. Organizarea este un pas esential al strategiei tale eficiente.

2 Pregateste perimetrul de lucru

Deschide toate jaluzele , draperiile, geamurile si usile pentru a permite aerului curat sa patrunda in camera. Daca lumina naturala nu este suficienta, aprinde orice sursa iluminatoare pentru a nu scapa niciun colt al perimetrului de lucru.

3 Elibereaza incaperea

Scoate afara toate piesele de mobilier, precum masa, scaunele, dulapioarele sau fotoliile si lasa-le pe hol pana termini curatenia. Aseeaza obiectele mici in cutii separate, astfel incat sa le ai pe toate la un loc.

4 Elimina murdaria

Odata ce ai camera libera, poti matura sau aspira in voie praful si murdaria de sub mobila. Lasa particulele de praf sa iasa din incapere, apoi indeparteaza cu o perie curata panzele de paianjen de pe suprafata peretilor. Urmatorul pas este sa cureti cu un mop curat podeaua, gresia sau parchetul.

5 Sorteaza lucrurile de care ai nevoie

Dupa ce reintroduci mobila in camera, urmeaza sortarea lucrurilor pe care le pastrezi si aruncarea celor de care nu ai nevoie. Ar fi util sa ai un sac menajer la indemana, unde sa poti depozita rapid toate acele obiecte nefolositoare. Cu aceasta ocazie, te poti decide asupra donatiilor pentru nevoiasi din perioada Craciunului.

6 Curata in amanunt

Curata rafturile mobilierului, masa, oglinzile si ferestrele cu substante de curatare de calitate. Nu uita sa dezinfectezi manerul usii, unul dintre cele mai murdare locuri dintr-o casa. Daca ai un covor, revitalizeaza-i culorile cu ajutorul unei perii dese inmuaiata in apa cu otet sau alt produs special.

7 Restabileste ordinea

In acest punct, poti incepe sa asezi totul la locul potrivit. Aranjeaza cartile si obiectele decorative in rafturi, hainele in sifonier , paharele in mobila din living etc. Acum este un prilej bun de a redecora interiorul, in cazul in care simti nevoia de un suflu nou inainte de Sarbatori.

8 Bucura-te de rezultat

Priveste in jur si bucura-te de aspectul impecabil al locuintei dupa interventia ta eficienta. Cauta zone pe care le-ai fi putut omite din greseala, apoi arunca sacul de gunoi. Pentru a intensifica prospetimea din incapere, foloseste un odorizant de camera si pozitioneaza intr-un colt un saculet cu lavanda uscata.
 

Sfaturi utile:
 

  • nu lua pauze mai lungi de 10-15 minute: risti sa iti pierzi concentrarea si sa prelungesti la nesfarsit incheierea curateniei
  • echipeaza-te corespunzator: haine comode si dispensabile, ustensile eficiente si manusi de protectie
  • cronometreaza-te: aloca un timp precis fiecarei camere si incearca sa respecti termenul-limita

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare