Amenajarea casei

#curatenie casa #microunde #cuptor #curatenie #sfaturi curatenie

Ponturi pentru a curata perfect cuptorul aragazului si cuptorul cu microunde

In cuptorul aragazului si cuptorul cu microunde se poate aduna foarte multa grasime intarita, formata in timpul prepararii sau incalzirii mancarurilor. Cum nu ai timp sa cureti in fiecare zi aceste aparate, stratul de grasime devine din ce in ce mai gros, iar indepartarea lui devine un chin.

Pana si solutiile pline de chimicale din comert intampina dificultati in dizolvarea grasimilor. In plus, acestea emana un miros puternic, sunt greu de clatit si pot fi periculoase pentru sanatatea ta. De aceea, ne-am gandit sa-ti aratam cum poti curata rapid si eficient cuptorul aragazului si cuptorul cu microunde folosind produse simple, pe care cu siguranta le ai in casa si care sunt eco.

Inmoaie grasimea si indeparteaz-o cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun ingredient pentru curatarea grasimii arse si intarite din cuptorul aragazului sau cuptorul cu microunde, insa nici el nu poate face mare lucru fara putin ajutor din partea ta.

Pentru cuptorul aragazului: Umple o tava cu apa si asaz-o pe gratar, apoi incalzeste cuptorul la o temperatura de 230 de grade Celsius pentru 20 de minute. In tot acest timp, aburii fierbinti vor inmuia foarte bine grasimea de pe pereti.

Intre timp, pregateste o pasta consistenta din bicarbonat de sodiu si apa calduta. Dupa cele 20 de minute, deschide usa cuptorului si lasa aerul fierbinte sa se domoleasca, apoi sterge peretii cuptorului cu un burete sau o laveta. Freaca peretii cuptorului cu pasta de bicarbonat si las-o sa se usuce. Cand vei spala pasta, toata grasimea va disparea odata cu ea.

Pentru cuptorul cu microunde:Sterge interiorul cuptorului cu o laveta umeda, pentru a inmuia reziduurile. Amesteca o cana de apa cu 2 linguri de bicarbonat si freaca peretii cuptorului cu acest amestec, apoi clateste totul cu apa curata.

Curata cuptorul aragazului cu otet si sare

Umple un bol cu apa si otet si asaza-l in cuptor, apoi presara sare pe podeaua cuptorului, unde stratul de grasime este mai gros. Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Cand lichidele se evapora, opreste focul si sterge peretii cuptorului.

Curata cuptorul cu microunde cu lamaie

Taie o lamaie pe jumatate si asaz-o intr-un bol, cu partea taiata in sus. Umple bolul cu apa si introdu-l in cuptorul cu microunde. Porneste cuptorul pentru 2-3 minute, apoi scoate bolul. Infige o furculita intr-o jumatate de lamaie cu freaca peretii aragazului cu partea taiata a fructului. Grasimea se va inmuia rapid si va fi usor de sters mai apoi.

Sursa foto: jtrewards.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea