Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #produse curatenie

De ce iubesc femeile sa faca ordine si curatenie in casa

In timp ce multe femei urasc sa faca ordine si curatenie in casa, dar se conformeaza pentru ca trebuie, altele sunt pasionate de activitatile casnice si profita de timpul liber pentru a-si face locuinta mai frumoasa si mai primitoare. Conform unui studiu realizat de un cunoscut brand de produse pentru curatenie, una din 3 femei iubeste sa faca treaba in casa, iar 4 din 10 sustin ca aceasta este pasiunea lor ascunsa.

Printre activitatile cele mai indragite se numara datul cu aspiratorul, stersul prafului, programarea masinii de spalat rufe, schimbarea lenjeriei de pe pat, spalarea vaselor, calcatul si stersul pardoselii. La polul opus, se claseaza cele mai nesuferite treburi casnice: curatarea cuptorului, curatarea vasului de toaleta si a cazii, dezghetarea congelatorului si dusul gunoiului. Totusi, de ce iubesc femeile sa faca ordine si curatenie in casa? Iata cele mai surprinzatoare motive:

Sunt o forma de meditatie

Pentru multe femei, curatenia si ordinea sunt o forma de meditatie. In timp ce dau cu aspiratorul, ele au timp sa se gandeasca la diverse lucruri, cum ar fi meniul de sarbatori sau tinuta pentru petrecerea de la serviciu, dar incearca sa si gaseasca solutii pentru rezolvarea anumitor probleme.

 

Le confera o stare de spirit mai buna

Femeile pasionate de curatenie considera ca prin desfasurarea unor sarcini domestice se pot elibera de stres si pot scapa de starea de nervozitate cu care se intorc de la serviciu. A face treaba in casa este ca si cum ar alerga usor in parc: ard calorii, isi cresc nivelul anumitor hormoni ai fericirii si dobandesc o stare de spirit excelenta.

Le ajuta sa aiba o imagine buna in fata musafirilor

Citeste si

In casa unui burlac, nu este nimic iesit din comun daca gasesti o dezordine de zile mari, cu haine imprastiate ici si colo sau vase nespalate. Insa cand intri in casa unei femei, un asemenea haos este inacceptabil, tocmai de aceea, multe reprezentante ale sexului frumos se ocupa de curatenie pentru a face o impresie buna in fata musafirilor (poftiti sau nepoftiti).

Le ofera satisfactie

Asa cum barbatii au o doza enorma de satisfactie si de multumire cand reusesc sa repare ceva in casa, asa si femeile se simt implinite cand, dupa un efort fizic sustinut, reusesc sa vada casa curata luna. Pentru femeile care iubesc curatenia, o casa ordonata, in care miroase bine, este un motiv de satisfactie personala suficient de bun pentru a lua totul de la capat de cateva ori pe saptamana.

Sursa foto: pinterest.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului