Amenajarea casei

# amenajar interioare # podele vopsite #podele #vopsire podele #design interior

Podele din lemn vechi? Nu le schimba! Picteaza-le!

Simti ca podelele din locuinta ta au nevoie de o schimbare, dar este destul de costisitor sa le inlocuiesti? Iti oferim cateva idei ca sa dai o noua viata vechilor tale podele.

Pentru ca pot schimba radical aspectul intregii case, vechile podelele din lemn merita ceva atentie si multa inspiratie pentru a arata cu totul diferit.

Cel mai usor sa dai un suflu nou vechii podele din casa este sa alegi o culoare in care sa o vopsesti de la un capat la altul. Daca optezi pentru aceasta varianta, ai grija sa alegi o culoare care iti place si te reprezinta.

Culorile deschise, cum sunt albul, griul deschis sau albastru deschis vor da incaperii un aspect simplu si minimalist. Culorile puternice precum fuchsia sau galbenul vibrant sunt nuante care nu se potrivesc oricui, dar pot face ca vechea podea sa arate spectaculos. Alege nuantele inspirat si asorteaza-le cu obiecte de decor masive!

Podele in culoare alba

Podelele pictate intr-un alb stralucitor vor da de fiecare data senzatia de spatiu, de lumina si vor face ca incaperea sa arate aerisit si modern.

Podele albastre

Podeaua din baie pictata in albastru va da acestei incaperi un aspect chic, mai ales daca o poti completa cu o oglinda mare deasupra chiuvetei, iar in zona dusului imbraci un perete in mozaic albastru.

Podele galben solar

O podea vopsita in galben solar asortata cu piese de mobilier statement va da dormitorului un aer romantic.

Podele fucshia

Vei obtine un decor cu totul unicat daca alegi fuchsia pentru podelele din locuinta ta si le completezi cu alte accesorii in tonuri de roz.

Podele tabla de sah

Cand vrei sa dai un aer vintage locuintei tale, alege sa pictezi podeaua in carouri asemanatoare tablei de sah.

Podea cu aer marin

Cand vrei sa te simti acasa ca pe malul marii, poti opta sa pictezi podeaua de pe terasa in culori marine, albastru si alb.

Podele cu model de dantela

Cand vrei sa dai un aer romantic locuintei, picteaza podeaua cu un model de dantela. Modelul complex de dantela se poate realiza usor cu ajutorul unui sablon.

Daca nu vrei sa colorezi intreaga casa, opreste-te doar la scarile din locuinta ta. Poti schimba intreg aspectul casei, daca iti folosesti creativitatea pentru a picta scarile.

Scari ca in povesti

Simplu dar de mare efect este sa folosesti cateva nuante care fac ca zona scarilor sa para desprinsa din basme: rosu, albastru si alb.

Scari cu mesaje

Poti scrie pe treptele scarii un mesaj dupa care te-ai ghidat pana acum in viata sau un citat care iti place. De fiecare data cand mergi la culcare vei citi si aceste cuvinte.

Scari in alb si negru

Poti opta sa pictezi scarile cu modele geometrice in alb si negru. In acest fel, scarile vor atrage imediat atentia tuturor celor care trec pragul casei tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea