Amenajarea casei

#educare elevi # ingrijire responsabila #pet school #ingrijire animale #animale #elevi #animale de companie

Pet School – proiect de educare a elevilor privind ingrijirea responsabila a animalelor de companie

Sarbatoreste Ziua Internationala a Animalelor, care are loc pe 4 octombrie, alaturi de cainele Max si pisica Luna. Acestea sunt personajele principale ale proiectului educational extracurricular Pet School, sustinut de catre Purina si implementat de Fundatia PRAIS, ce are ca scop educarea copiiilor din solile din Romania in ceea ce priveste ingrijirea responsabila a animalelor de companie.

Purina continua proiectul educational extracurricular Pet School in anul scolar 2020-2021, aducand celor mici materiale dedicate prin care invata despre animalele de companie. Editia pilot implementata impreuna cu Fundatia PRAIS a fost un succes in cele 10 scoli cu ciclu primar din Bucuresti, angrenand 5.600 de elevi, 11.000 de membri ai familiilor acestora si peste 210 cadre didactice.

 

„Credem ca atunci cand oamenii si animalele formeaza o legatura, viata devine pur si simplu mai frumoasa. Copiii sunt urmatoarea generatie de iubitori de animale de companie, de aceea este important sa constientizeze importanta conexiunii speciale pe care o pot avea cu acestea si sa inteleaga cum sa aiba un comportament potrivit fata de acestea. Misiunea noastra este sa ne asiguram ca din ce in ce mai multi copii afla informatii despre ingrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie, de aceea am creat proiectul Pet School”, a declarat Sabina Bassitto, Brand Manager, Nestlé PURINA Petcare Romania.

Alaturi de echipa PURINA, cei mici descopera lumea pisicilor si cea a cainilor, cu infomatii despre istoria acestora, igiena, limbaj, sanatate, super puteri, rase, invatand si ce activitati pot face impreuna cu animalele lor de companie si cum ar trebui sa se comporte in preajma lor.

„Reusita editiei pilot a condus la continuarea proiectului in 10 noi scoli din Bucuresti si in 5 scoli din orasul Cluj Napoca, cu implicarea a peste 7.500 de elevi, 250 de cadre didactice si 14.000 parinti si membri de familie”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Elevii primesc gratuit brosuri cu informatii si jocuri interactive, precum si un set de materiale video educative pentru studiu la clasa, prin intermediul carora exploreaza lumea animalelor de companie alaturi de catelul Max si pisica Luna, cele doua personaje principale ale proiectului. In editia pilot din Bucuresti, cadrele didactice au organizat 128 de lectii deschise care au generat peste 300 de ore de activitati, iar concursul de desen cu tema „Lumea fascinanta a cainilor si pisicilor” a avut un mare succes, copiii realizand 1.598 de lucrari.

Impactul acestei initiative este dovedit si de rezultatele pozitive ale studiului de impact, realizat de Fundatia PRAIS, la care au participat cadre didactice din toate cele 10 scoli inscrise in editia pilot. Concluziile studiului arata ca 100% dintre respondenti considera ca proiectul a contribuit la schimbarea obiceiurilor de ingrijire cu responsabilitate a animalelor de companie, 100% au considerat bune si foarte bune materialele educationale puse la dispozitie, 93% din respondenti au afirmat ca parintii elevilor considera util acest proiect, iar 85% spun ca participarea copiilor la concursul de desen le-a imbogatit si fixat informatiile din proiect.

Pentru iubitorii de animale de companie, materialele educationale sunt disponibile si online si pot fi descarcate gratuit la: https://www.purina.ro/impreuna-este-mai-bine/pet-school.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea