Amenajarea casei

#pereti #amenajare casa #aspect metalizat #camera luxoasa

Peretii cu aspect metalizat, ideali pentru o camera luxoasa

Vopseaua decorativa care confera peretilor un aspect metalizat si tapetul cu finisaj metalizat sunt la mare cautare pentru interioarele luxoase. In general, o astfel de vopsea se foloseste in hoteluri de lux sau in restaurante, insa o poti utiliza si pentru a aduce un suflu nou in casa.


Foloseste vopseaua metalizata sau tapetul pentru un singur perete

Peretii cu aspect metalizat atrag suficient de mult atentia si dau acel aer glamour si luxos pe care il doresti. Cu toate acestea, trebuie sa folosesti vopseaua sau tapetul cu moderatie, intrucat poate avea un efect kitschos atunci cand imbraca in intregime toti peretii.



Sursa foto: interior-design-decor.com


Alege peretele pe care vrei sa-l acoperi in functie de fereastra

Finisajul metalizat reflecta lumina si poate crea o atmosfera incarcata in camera, motiv pentru care atunci cand alegi peretele pe care vrei sa-l vopsesti sau sa-l tapetezi trebuie sa tii cont in primul rand de pozitia ferestrei.

Peretele cu aspect metalizat ar trebui sa fie cel din stanga sau din dreapta peretelui cu fereastra sau chiar zidul cu geam. Astfel, lumina se va raspandi uniform in camera si nu va deveni deranjanta. Daca ai acoperi peretele opus ferestrei cu vopsea metalizata sau tapet metalizat se va crea un efect suparator de "lumina in oglinda".



Sursa foto: interior-design-decor.com


Alege un tapet metalizat rezistent la umezeala

Daca vrei sa folosesti efectul metalizat in baie, trebuie sa stii ca ai nevoie de un tapet rezistent la umezeala, pentru ca acesta sa nu se deterioreze din cauza aburilor. De cele mai multe ori, nuanta aleasa pentru tapet este auriul, insa poti opta si pentru nuante mai putin opulente, cum ar fi albastrul metalizat sau verdele metalizat.



Sursa foto: interior-design-decor.com


Foloseste un tapet metalizat in nuante contrastante

Cand vrei sa creezi contraste, nimic nu este mai potrivit decat o alaturare de 2 nuante opuse. Iata un tapet care imbina nu doar nuante contrastante, ci si materiale contrastante: gri deschis metalizat si gri antracit mat. Odata ce acoperi un perete din camera cu acest tapet metalizat, este bine sa folosesti accente de culoare in preajma lui, pentru a sparge monotonia.



Sursa foto: paperblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea