Amenajarea casei

# pardoseala beton # podea beton # beton slefuit #design interior

Pardoseala din beton slefuit, noul trend in materie de design interior

Cand vrei sa iti reamenajezi locuinta, una dintre intrebarile la care este cel mai greu sa raspunzi este legata de pardoseala. Daca alegi parchet, exista riscul sa se deterioreze rapid, mai ales daca ai copii sau animale care il vor zgaria cu siguranta. Gresia tine rece, linoleumul nu arata deloc bine. Si mai exista si varianta betonului slefuit, una tot mai populara si chiar foarte interesanta, insa cu siguranta cea mai durabila.

Ce trebuie sa stii daca optezi pentru pardoseala din beton slefuit

Ca orice alte materiale care pot fi folosite pentru podea, betonul are parti bune si parti mai putin bune. Vestea cea mai grozava este ca, daca mergi pe aceasta varianta, nu trebuie sa te gandesti ca singura optiune este o podea gri, ci ca poti opta pentru orice pigment doresti, pentru o atmosfera fix pe gustul tau.

Argumente pentru o pardoseala din beton

Cum ar fi sa nu fie nevoie sa te mai gandesti prea curand la un parchet nou sau sa nu te mai uiti cu teama pe jos de cate ori scapi ceva mai dur pe gresie? Ei bine, betonul slefuit este foarte durabil si rezistent si aproape imposibil de deteriorat. Tocurile pantofilor tai, ghearele animalelor, picioarele mobilierului, premergatorul copilului sau rotile jucariilor nu au nicio sansa in fata betonului!

O podea din beton este ecologica. Nu ai nevoie de adeziv toxic, nu are de suferit nicio padure, nu este fabricata cu substante toxice.

Podelele din beton nu au nevoie de prea multa munca de intretinere. Singurul efort pe care trebuie sa il faci este sa le ceruiesti si sa aplici un strat de material de sigilare o data la cel mult 9 luni, iar in restul timpului le aspiri si le cureti cu un banal mop si folosind un agent de curatare neutru. Mult mai simplu decat la pardoseala din lemn.

Ceruirea si sigilarea o data la cateva luni va proteja betonul si ii va asigura un aspect mereu proaspat. Daca ingrijesti podeaua cum trebuie, va dura, practic, pentru totdeauna.

Daca te plictisesti de pardoseala ta din beton, poti avea oricand una noua montand pur si simplu altceva peste ea.

Contraargumente pentru o podea din beton slefuit

Primul lucru care iti vine in minte cand spui "beton" este duritatea materialului. Prin urmare, daca ai cazut, cu siguranta o sa doara, in cel mai bun caz, daca ai noroc sa nu te alegi cu accidentari mai serioase. Daca scapi ceva pe jos, adio!

Fiind o suprafata foarte dura, o podea din beton slefuit poate fi destul de incomoda daca stai mult timp in picioare. Ai, insa, varianta de a plasa covorase moi in zonele in care petreci cel mai mult timp in picioare.

La fel ca gresia, betonul este o suprafata care nu retine caldura, asa ca podelele tale vor fi mereu reci sau foarte reci, mai ales iarna. Din nou, covoarele si mochetele pot fi solutia salvatoare.

Daca este instalata si intretinuta corect, podeaua din beton nu va avea probleme din cauza umezelii. Daca, insa, nu o sigilezi periodic, asa cum este recomandat, umezeala ar putea intra in profunzime, ceea ce risca sa duca la formarea mucegaiului, la crapaturi sau faramarea materialului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului