Amenajarea casei

#panouri solare #panouri solare pentru apa calda

Panourile solare pentru apa calda: renteaza?

Panourile solare sunt o solutie moderna, economica si prietenoasa cu mediul inconjurator de incalzire a apei menajere. Cu un raport excelent calitate-pret, usor de montat si foarte eficiente, panourile solare pentru apa calda pot reprezenta investitia perfecta care va asigura confortul familiei tale pe termen lung!


Panourile solare, calitate de top la preturi excelente

Panourile solare pentru apa calda nepresurizate iti ofera cel mai bun raport calitate-pret, multumita scaderii constante a costurilor de productie in ultimii ani.

Astfel, poti alege pentru familia ta, in functie de numarul membrilor acesteia, panouri solare de 90 litri (pentru doua persoane), 150 litri (3 persoane), 200 litri (4 persoane) si 270 litri (5-6 persoane), la preturi care incep de la aproximativ 200 euro!


Panourile solare, o investitie profitabila

Datorita preturilor foarte avantajoase la care sunt disponibile, panourile solare pentru apa calda nepresurizate reprezinta o investitie profitabila, care se amortizeaza in cel mult 3-4 ani de la achizitie.

Totodata, costurile scazute de montaj si de intretinere, cat si reducerea cheltuielilor aferente incalzirii unei gospodarii completeaza schema profitabilitatii investitiei in panouri solare pentru apa calda nepresurizate in locuinta personala.


Panourile solare, solutia pentru confortul familiei tale

Panourile solare nepresurizate dimensionate corect au capacitatea de a satisface necesarul de apa calda al unei gospodarii de-a lungul unei zile, in conditiile in care media UE, referitoare la consumul de apa calda al unei persoane, este de 50 litri/pe zi.

Astfel, panourile solare pot asigura confortul familiei tale de primavara pana toamna (in perioada martie-octombrie), furnizand zi de zi necesarul de apa calda, cat si pe durata iernii, la capacitate satisfacatoare, multumita lichidului antigel ce rezista pana la temperaturi de -40 C, dar si izolatiei tuburilor vidate cu care panourile solare nepresurizate sunt prevazute.


Panourile solare, eficiente si eco

Iti doresti sa reduci cheltuielile familiei tale si, in acelasi timp, sa protejezi mediul inconjurator? Panourile solare pentru apa calda nepresurizate ar putea fi alegerea ideala, datorita tuburilor vidate conductoare care capteaza excelent radiatia solara in perioada martie-octombrie.

Eficienta acestora este de 93-94% - cu alte cuvinte, aproape intreaga energie solara este transformata in energie termica pentru gospodarie, temperaturile scazute si curentii de aer exercitand o influenta redusa asupra capacitatii tuburilor vidate de a capta energia solara.

De asemenea, tuburile vidate sunt concepute pentru a face fata cu brio conditiilor extreme, astfel ca sansa ca o furtuna de vara sa le afecteze functionarea este foarte redusa. Totusi, in situatia in care unul sau mai multe tuburi sunt avariate, acestea pot fi schimbate.

In plus, folosirea panourilor solare implica renuntarea la arderea combustibililor fosili si contribuie, asadar, la reducerea emisiilor de dioxid de sulf si de dioxid de carbon, responsabile pentru efectul de sera si de ploile acide.


Achizitioneaza panouri solare prin Programul Casa Verde

Programul Casa Verde, lansat de Ministerul Mediului, iti ofera sansa de a-ti monta panouri solare pentru apa calda nepresurizate in locuinta personala, beneficiind de finantare din Fondul de Mediu.

In cazul panourilor solare, se ofera o finantare de pana la 6.000 lei, in situatia in care solicitantul indeplineste o serie de conditii, printre care se numara cele de a fi persoana fizica, de a avea domiciliul in Romania si de a fi proprietarul imobilului pe care isi doreste sa monteze panourile solare.


Despre TopSolar

TopSolar Targoviste este una dintre primele firme importatoare din Romania cu o activitate in domeniul energiei regenerabile. Prezenta pe piata locala din 2007, compania comercializeaza o paleta larga de panouri solare si accesorii aferente, bucurandu-se de recunoasterea calitatii produselor sale, realizate la cele mai inalte standarde europene si internationale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea