Amenajarea casei

# tipuri de lavoare #alegere lavoar #lavoar

Nu stii care este lavoarul potrivit pentru tine? Iti prezentam avantajele si dezavantajele principalelor 5 tipuri de lavoare, pentru a-ti usura decizia!

Alegerea lavoarului poate fi simpla la prima vedere, insa multe persoane regreta ca nu au optat pentru un alt tip de lavoar. Acesta trebuie sa corespunda caracteristicilor baii si nevoilor persoanelor care il vor folosi. Astfel, pentru baia dormitorului matrimonial, poti pune accent pe design, insa cand vine vorba despre baia copiilor, trebuie sa alegi unul care sa fie usor de curatat. Inainte de a-ti prezenta principalele tipuri de lavoare, avantajele si dezavantajele lor, trebuie sa iti spunem ca poti comanda online lavoare, dintr-un magazin de specialitate. Astfel, vei economisi timp si te vei bucura de un numar mai mare de produse.

 

1. Lavoarul suspendat: se fixeaza pe perete, fara a mai fi nevoie de sustinere suplimentara. Este una dintre cele mai simple optiuni cand vine vorba despre bai publice, dar se integreaza perfect si intr-o locuinta. Lavoarele suspendate pot fi montate ca atare, spatiul de sub ele ramanand gol sau li se poate atasa un piedestal ori un semi-picior. Piedestalul are rolul de a masca tevile de scurgere si de alimentare, acolo unde nu este posibila ascunderea lor in perete. Principalele avantaje ale lavoarului suspendat sunt economisirea spatiului si obtinerea unui design mai aerisit al baii. Ca dezavantaje trebuie sa mentionam lipsa spatiului de depozitare pentru diverse produse de curatenie. Daca ai un alt loc in baie unde sa le depozitezi, este perfect, poti opta pentru un lavoar suspendat. In caz contrar, s-ar putea ca alegerea acestuia sa nu fie tocmai inteleapta.

2. Lavoarul freestanding: daca ai admirat acest tip de lavoar prin baile hotelurilor sau restaurantelor si te-ai gandit ca ti-ar placea sa ai unul acasa, trebuie sa stii ca acest lucru este posibil. Desi sunt mai putin populare pentru uz rezidential, lavoarele freestanding transforma total aspectul baii. Principalele avantaje sunt: montarea intuitiva si curatarea facila. Lavoarul se aseaza pe podea si se potriveste cu orice tip de racord (atat prin pardoseala, cat si prin perete). Ca dezavantaj, trebuie sa mentionam faptul ca nu exista posibilitatea de a fi transformat in loc pentru depozitare.

3. Lavoarul pe blat: multe persoane aleg montarea unui blat in baie, atat pentru design, dar si pentru utilitate. Blatul poate fi transformat intr-un spatiu de pastrare a produselor cosmetice, eliminand astfel nevoia de etajera. Sunt numeroase tipuri de lavoare ce pot fi montate pe blat si trebuie sa il alegi pe cel care ti se potriveste cel mai bine. Poti opta pentru un lavoar foarte mic (sub 40 cm diametru) sau pentru un lavoar supradimensionat, un lavoar rotund sau unul patrat ori ce alta forma iti doresti. Astfel, principalul avantaj al acestui lavoar este faptul ca se potriveste indiferent de stilul de amenajare pe care il preferi. Ca dezavantaj minor, trebuie sa mentionam imprastierea apei, ce va necesita stergerea ei din cand in cand.

4. Lavoarul pe mobilier: daca iti doresti spatiu de depozitare fara compromisuri in ceea ce priveste design-ul, acesta ti se va potrivi cel mai bine. Lavoarul se monteaza pe o piesa de mobilier compatibila si astfel vei beneficia de un spatiu de depozitare generos dedesubt. Avantajele sunt evidente, insa ca dezavantaj putem mentiona o paleta restransa de modele. Lavoarul si mobilierul trebuie sa fie compatibile, iar paleta de optiuni nu este foarte generoasa.

5. Lavoarul incastrat: este asemanator lavoarului pe blat, singura diferenta fiind amplasarea efectiva a acestuia. Lavoarul este incastrat in blat, astfel incat spatiul va arata mult mai bine. Ca avantaj trebuie sa mentionam curatarea usoara, de aceea este potrivit si familiilor care au copii. Dezavantajul este faptul ca va trebui sa alegi un blat dintr-un material mai dur, care de obicei costa putin mai mult.

Acestea sunt principalele tipuri de lavoare si diferentele dintre ele. Speram ca informatiile prezentate sa iti fie de folos in alegerea celei mai bune variante!

Sursa foto: https://www.germanquality.ro/besco-assos-glam-lavoar-stativ-52x41-cm-antracit-graphite.html#mz-expanded-view-815780102186

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea