Amenajarea casei

# pasi renovare casa #renovare locuinta #renovare casa

Cum sa iti renovezi singura locuinta

Cand simti nevoia de o schimbare majora, renovarea casei te poate ajuta sa iesi din monotonie si sa imbunatatesti aspectul locuintei tale. Nu este un secret ca, mai ales in perioada de vara, echipele de profesionisti sunt greu de gasit din cauza proiectelor numeroase pe care le au in derulare.

Daca vrei sa scapi de stresul asteptarii, te poti apuca oricand de treaba, cu minimum de ajutor din partea celor apropiati. Tine minte ca si schimbarile mici pot transforma spatiul in care iti desfasori activitatea zi de zi, asa ca nu face un plan prea complicat, pe care nu il poti finaliza singura. Iata cum poti sa-ti renovezi chiar tu locuinta:

Renoveaza peretii

Culoarea peretilor iti atrage atentia si poate sa-ti schimbe starea, asa ca, daca te-ai plictisit de alb sau, din contra, vrei sa renunti la o culoare obositoare si sa optezi pentru ceva mai simplu, incepe cu peretii. Vopselele de interior sunt accesibile ca pret si usor de aplicat, chiar daca nu ai experienta in domeniu. O vopsea de calitate te va ajuta sa igienizezi spatiul, in special daca te-ai confruntat in trecut cu probleme cauzate de umiditate sau alti factori si va rezista in timp, asigurandu-ti confort si inspiratie zi de zi. Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi  vopsele de interior:

  • clasa de lavabilitate;
  • camera - de exemplu, in camera copiilor poti opta pentru vopsele hipoalergenice;
  • existenta unor pete precum cele de nicotina sau funingine;
  • protectia antifungica si antibacteriana - in incaperile cu un grad ridicat de umiditate se recomanda vopsele care protejeaza impotriva mucegaiului;
  • puterea de acoperire.

Pasi necesari pentru a renova peretii casei tale

Peretii trebuie curatati de praf si mizerie sau glet vechi. In special daca ai pereti acoperiti cu tapet vechi, de hartie, indepartarea acestuia poate lasa urme inestetice si mici gauri provocate de spaclu. Zidul se repara cu tencuiala sau adeziv in locurile afectate, fara a omite zonele mai putin vizibile.

Urmeaza aplicarea unei solutii antimucegai sau a unei amorse, daca optezi pentru o vopsea de interior cu proprietati speciale. Amorsa te ajuta sa cureti peretii si sa ii pregatesti pentru aplicarea vopselei lavabile. Aceasta influenteaza capacitatea de absorbtie a peretelui și mareste aderenta vopselei lavabile. Dupa ce s-a uscat amorsa, poti trece la aplicarea gletului sau direct a vopselei.

Peretii renovati vor oferi un aer fresh oricarei incaperi din casa ta si te vor pregati pentru o vara plina de energie pozitiva. Alege culorile vopselei de interior in functie de preferintele tale, dar si de dimensiunile spatiului sau de schema cromatica deja prezenta in decorul casei tale.

Reorganizeaza mobilierul

Daca vrei sa oferi un aspect diferit unei camere din casa ta, reorganizarea mobilei este o metoda la indemana. Deoarece modificarile mici pot insemna mult in amenajarea casei, probabil nu este prima oara cand faci o astfel de reorganizare. Fie ca schimbi pozitia corpurilor din dormitor sau renunti la unul dintre cele din sufragerie, vei observa o diferenta la felul in care percepi spatiul. Daca este vorba de mobilier vechi si uzat, cel mai bine ar fi sa renunti la acesta si sa cauti piese moderne, de o calitate mai buna. Cele vechi pot fi aruncate sau donate, daca sunt inca in stare buna de functionare. Vara este un moment bun sa scapi de mobila pe care vrei sa o inlocuiesti si sa dai o noua fata casei.

Te poti inspira din regulile feng shui sau poti cauta solutii pentru a economisi spatiu. De asemenea, poate reusesti sa gasesti noi spatii de depozitare neconventionale. In loc de sertare sau dulapuri, opteaza pentru cutii, cosuri sau organizatoare pentru produsele de make-up. Nu doar ca iti vei face viata mai usora si vei gasi totul atunci cand ai nevoie, dar vei deveni o persoana mai ordonata si vei reusi sa elimini lucrurile nefolositoare de pe si din interiorul corpurilor de mobilier. In cadrul amenajarilor moderne, niciun obiect inutil nu trebuie sa se regaseasca pe suprafetele meselor sau ale comodelor din sufragerie. Cu cat reusesti sa ascunzi mai multe, cu atat mai eficient va fi gandit spatiul.

Foloseste lumina indirecta

Lumina indirecta, precum cea oferita de benzile LED ofera camerelor un plus de eleganta si intimitate. Serile de vara petrecute cu balconul deschis, la un pahar de vin au nevoie de surse de lumina subtile. Acestea pot fi instalate pe marginile mobilierului, sub corpurile suspendate sau poti monta scafe luminoase. Lumina ambientala este deja o necesitate in casele moderne si poata fi instalata in toate camerele, mai ales daca esti genul care adora sursele romantice de lumina cand se relaxeaza pe timp de seara.

De asemenea, lumina indirecta va ajuta si sa creezi un echilibru intre toate sursele de lumina dintr-o camera. Daca ai o zona care iese in evidenta prin contrast, lumina indirecta va elimina diferentele si umbrele. Benzile LED sunt usor de montat si va trebui sa le alegi in functie de lumina pe care o ofera si aspectul acestora. Exista si benzi a caror nunata poate fi reglata, de la rece la cald, in functie de momentul zilei si de nevoile tale.

Renovarea casei implica proiecte de reparatie si modificari vizibile, dar si mici ajustari care pot face diferenta dintre un decor anost si unul trendy. Așadar, nu mai sta pe ganduri si fa-ti un plan de bataie care te va ajuta sa-ti privesti locuinta cu alti ochi.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare