Amenajarea casei

#aerisire casa #mirosuri casa #mirosul de mancare #miros frigider

Modalitati simple de a parfuma locuinta

Frigiderul si cuptorul cu microunde au un miros insuportabil? Ai ars mancarea si mirosul a ajuns in toate camerele locuintei? Nu suporti mirosul peretilor proaspat vopsiti? Atunci foloseste cateva ingrediente naturale, de la tine din bucatarie pentru a improspata aerul. Cafeaua, lamaile, portocalele, condimentele sau esenta de vanilie sunt esentiale.
 

Cafea macinata


Cafeaua macinata este foarte eficienta pentru indepartarea mirosului neplacut din frigider. Umple doua boluri mici cu zat de cafea sau cafea proaspata macinata si lasa-le peste noapte in frigider. Pentru o aroma mai puternica poti adauga in cafea si cateva picaturi de esenta de vanilie.
 

Bile de bumbac


Pulverizeaza peste o bila de bumbac putin din parfumul preferat si baga bila in punga de la aspirator. Atunci cand vei aspira, aromele vor fi eliberate discret in incapere.

Bilele de bumbac pot fi folosite si pentru a parfuma frigiderul. De multe ori acesta nu miroase foarte placut. In aceste cazuri inmoaie bila de bumbac in extract de vanilie si lasa pe un raft al frigiderului.

Lamai


De acum nu mai trebuie sa folosesti spray-uri cu aerosoli pentru a neutraliza mirosul neplacut al cutiei cu nisip a pisicii sau al baii. Taie doua lamai pe jumatate, aseaza pe o farfurie cu partea taiata in sus si lasa in zona cu probleme. In cateva ore, aerul va fi proaspat si aromat.

Atunci cand umidificatorul incepe sa miroasa neplacut, adauga 3 - 4 lingurite de suc de lamaie in apa. Nu numai ca nu va mai mirosi urat, insa incaperea va avea o aroma placuta si proaspata. Repeta operatiunea la fiecare doua saptamani.

Pentru a indeparta mirosul neplacut din frigider, poti inmuia un burete cu suc de lamaie. Lasa apoi buretele in frigider pentru cateva ore.

Pentru a improspata aerul din locuinta, incalzeste o oala cu apa in care adaugi coaja de lamaie, scortisoara, cuisoare si coaja de mere. In timp ce apa fiebe, in incapere va fi eliberat si mirosul placut, care va ajunge in toate camerele locuintei.
 

Portocale


Pentru a improspata aerul din bucatarie, dupa ce ai gatit sau ai ars ceva, poti folosi portocalele. Intr-o cratita fierbe coaja de portocala pentru cateva ore. Aerul din bucatarie se va improspata imediat.
 

Condimente


Renunta la parfumurile de camera si prepara chiar tu acasa aromele perfecte pentru un aer proaspat. Intr-o cratita fierbe cateva bete de scortisoara sau cuisoare, timp de 30 de minute. Tot pentru improspatarea aerului poti aseaza cateva linguri de condimente pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptorul incins timp de 30 de minute. Lasa usa de la cuptor intredeschisa.
 

Extract de vanilie


Daca frigiderul miroase urat, inmoaie buretele in extract de vanilie si dupa ce ai spalat bine, freaca si cu vanilie. De asemenea, daca in cuptorul cu microunde este un miros neplacut, spala-l si apoi lasa la incalzit timp de un minut un bol cu putina esenta de vanilie.

Daca nu iti place mirosul peretilor proaspat zugraviti, dupa ce deschizi cutia de vopsea adauga o lingurita de esenta de vanilie. Mirosul va fi imbatator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea