Amenajarea casei

#gazda #musafiri #camera musafiri #amenajare casa

Modalitati ieftine de a pregati casa pentru invitati de sarbatori

Sarbatorile reprezinta o ocazie pentru ca familia si prietenii sa se intalneasca. Daca urmeaza sa fii gazda, este important sa faci toate pregatirile necesare pentru a oferi un camin cald si primitor. In acelasi timp, trebuie sa tii sub control bugetul pentru ca rolul tau de gazda sa nu ajunga sa te coste mai mult decat daca ai fi plecat intr-o vacanta.

Iata in continuare cateva modalitati ieftine de a pregati casa pentru invitatii de sarbatori:

1 Holul si intrarea

Daca stai la bloc nu prea ai ce imbunatatiri sa aduci usii de la intrarea in apartament. Daca insa locuiesti la casa, inspecteaza usa pentru a vedea daca nu i-ar prinde bine o reconditionare . Elibereaza holul de obiectele care nu sunt absolut necesare, astfel incat accesul sa se faca usor. Pregateste spatii de depozitare suficiente pentru incaltaminte si hainele de strada. Elibereaza cuierul si dulapul de pe hol de accesoriile personale pentru ca musafirii sa aiba loc de depozitare.

2 Living room

Livingul este unul dintre cele mai importante spatii care necesita pregatiri pentru primirea musafirilor. Ai nevoie de o masa extensibila si suficiente scaune pentru toata lumea. Asigura-te ca exista, in plus, spatii de relaxare pentru cei care doresc sa se retraga de la masa: canapea, fotolii, tabureti etc.

Camera trebuie curatata in detaliu, de la praful de pe lustra la spalarea ferestrelor. Acorda atentie detaliilor: verifica daca ai toate prizele si prelungitoarele necesare pentru a nu face la repezeala improvizatii . Asigura-te ca ai cum sa legi o camera foto sau video la tv sau la computer daca urmeaza sa faceti o vizionare cu musafirii. Pregateste muzica specifica sarbatorilor pentru a o avea la indemana. Scoate din biblioteca si din celelalte spatii de depozitare toate lucrurile de care vei avea nevoie. De exemplu, daca in biblioteca ai si rafturi in care pastrezi pahare mai elegante, nu te apuca sa le cauti de fata cu musafirii. Acestea trebuie spalate si sterse inainte de venirea musafirilor.

3 Baia

Curata foarte bine baia. Este unul dintre cele mai intime spatii ale unei case si multa lume este sensibila la orice impuritati vizibile pe suprafete. Pune o cantitate suficienta de provizii pentru consumabile in spatiile de depozitare. Schimba perdeaua de dus cu una cu tema de sarbatori sau opteaza pentru decoratiuni potrivite pentru baie. O lumanare parfumata sau un miniplatou cu pietricele decorative si globuri mici ofera baii un aer relaxant si stilat. Poti realiza din spray cu zapada si sabloane 1-2 modele de sarbatori pe fereastra.

Pregateste prosoape pentru musafiri si opteaza pentru o sticla de sapun lichid . Este cel mai igienic atunci cand baia este folosita de multa lume.

4 Bucataria

Dupa ce termini de gatit mancarurile pentru sarbatori, asigura-te ca ai toata vesele si tacamurile curate si bine uscate pentru a servi musafirii. Fa curat in bucatarie. Intotdeauna se iveste cineva care va dori sa te ajute si nu este indicat ca locuinta sa straluceasca de curatenie, iar in bucatarie sa fie ca dupa razboi.

5 Dormitorul

Daca iti vin rude apropiate sau musafiri cu copii, s-ar putea sa ai nevoie de un dormitor. Uneori, sunt persoane prea obosite sau care se simt rau si vor sa se intinda. Curata camera, intinde cuvertura pe pat si aranjeaza 2-3 perne.

Sursa foto: simplemom.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea