Amenajarea casei

#corpuri de iluminat #camera intunecata #surse de iluminat #amenajare camera

Cum sa aduci un plus de lumina intr-o camera intunecata

Ai vreo camera pe care nu o poti folosi si nu te poti bucura de ea din cauza ca este intunecata? Daca ai un buget limitat si nu te incanta ideea sa darami un perete sau sa creezi o fereastra in plus, exista si alte alternative simple si neconstisitoare pentru a lumina instant aceasta camera.
 

Vopsea deschisa la culoare

 

Cel mai rapid si usor mod de a lumina o camera intunecata este sa zugravesti peretii din nou, intr-o nuanta deschisa sau chiar alb. Acopera, pur si simplu, peretii in nuante inchise cu vopsea deschisa la culoare. daca vrei sa adaugi un efect dramatic, poti folosi diverse tonuri ale aceleiasi culori.

Truc : Foloseste vopsele care contin gloss si care reflecta lumina in loc s-o absoarba ca vopselele clasice.
 

Mobilier de dimensiuni reduse

 

Piesele mari si masive de mobilier vor face o camera sa para mai mica si mai concentrata. Deci, in loc sa tii in camera astfel de piese de mobilier in culori inchise, bazeaza-te pe piese deschise la culoare care vor creea un efect de lumina in jurul lor.

In ton cu mobila deschisa la culoare, ai putea lua in considerarea inlocuirea podelei cu una alba sau bej. Astazi, gasesti cu usurinta peste tot parchet deschis la culoare, gresie sau mocheta in nuante deschise care vor lumina instant orice spatiu.

 

Surse de iluminat diverse



Sursele de iluminat sunt si ele importante si esentiale pentru o camera intunecata. Incepe prin a lumina discret macar trei din cele patru colturi ale camerei cu cate o veioza sau lampa cu picior. O alta varianta este sa achizitionezi becuri cu mai multi volti, care produc mai multa lumina.

Truc: Gandeste-te la sursele de iluminat ca la elemente decorative si nu doar la scopul lor principal.
 

Oglinzi sau tablouri cu peisaje

 

In camerele intunecoase expunerea pozelor, tablourilor si a altor forme de arta pe pereti trebuie redusa la minim. Daca tii neaparat sa ai astfel de decoratiuni, asigura-te ca ele sunt realizate in culori deschise si nu au printuri sau modele geometrice complicate si incarcate. O varianta pentru camerele mici si intunecate ar fi peisajele cu apus sau rasarit de soare sau temele marine.

Truc: Monteaza o oglinda pe perete. Cu cat este mai mare, cu atat mai bine. In afara de faptul ca reflecta lumina, oglinzile fac o camera sa para mai spatioasa si mai mare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului