Amenajarea casei

#incalzire casa #rumegus #plasma termica

Metode alternative de incalzire

Pentru incalzirea locuintei, rumegusul este una dintre alternativele ecologice cele mai potrivite. Nu polueaza, iar cenusa obtinuta poate fi folosita ca ingrasamant. Brichetele si peletii din rumegus sunt materiale folosite din ce in ce mai des ca sursa de caldura. In plus, pe piata au aparut si plasmele termice, alternative ecologice la calorifere si centrale termice.

Preturile din ce in ce mai mari la intretinere ii fac pe multi sa se gandesca si la alte metode de incalzire a locuintei. Brighetele si peletii din rumegus, scoarta de copac sau ashiile de lemn sunt materiale ieftine, care ofera multa caldura si nu produc mizerie.
 

Ce trebuie sa stii despre brichetele de rumegus


Brichetele de rumegus sunt realizate prin presarea rumegusului rezidual utilizat prin procesul tehnologic de prelucrare a lemnului. Pot inlocui cu succes lemnul, este mult mai ieftin si produce mai multa caldura.

Brichetele din rumegus sunt produse ecologice, obtinute din resturi de rumegus, dar si din scoarta de copac sau deseuri lemnoase. Au o umiditate scazuta si contin rasine si lianti naturali. In timpul arderii nu emana niciun miros si nu provoaca scantei.
 

Ce trebuie sa stii despre peletii din rumegus


Peletii din rumegus reprezinta un tip nou de combustibili, extrem de calorici. In plus, sunt produse ecologice. Sunt combustibili solizi, cu un continut scazut de umiditate si sunt obtinuti din rumegus, aschii de lemn sau scoarta de copac, talas sau praf de lemn. Peletii nu contin aditivi, rasinile si liantii naturali din rumegus avand rolul de a-i mentine compacti.

Peletii din rumegus sunt combustibili ecologici, economici si nu emit CO2. Au forma cilindrica si sunt usor de folosit. Sunt utilizati pentru a produce caldura si pentru a incalzi apa menajera in centrale si sobe. Pot inlocui cu succes atat sobele, cat si sistemele de incalzire pe baza de gaze naturale.

Nu prezinta risc de explozie, sunt mai ieftini decat alte materiale combustibile si confera multa caldura.
 

Ce trebuie sa stii despre plasmele termice


Plasmele termice reprezinta o alternativa ecologica la calorifere si centrale termice. Asemanatoare televizoarelor cu plasma, plasmele termice sunt sisteme inovative de incalzire. Reprezinta o aplicatie exclusiva a nanotehnologiei si a sticlei prietenoase cu mediul inconjurator.

Prin intermediul radiatiilor cu infrarosu, plasmele termice incalzesc obiectele din incapere si peretii. Pot fi instalate in orice casa sau apartament, chiar si in incaperi de mici dimensiuni. Plasmele termice dispun de telecomanda si mai multe trepte de putere. Unele modele de plasme termice pot avea si termostat si nu trebuie sa stea in priza tot timpul.

Pe piata exista atat plasme termice fixe, cat si plasme termice mobile, care sunt destinate spatiilor mici, precum baile sau bucatariile. Dezavantajul major al plasmelor termice este costul mare de achizitie. In timp insa, acest cost se amortizeaza. In plus, plasmele termice reduc costurile lunare de intretinere cu peste 60% si nu necesita costuri suplimentare de mentenanta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare