Amenajarea casei

#mobilier #casa #decorare casa #amenajare casa #vitrina #mobilier casa

Vitrina - mai mult decat un obiect de decor

Vitrina este un mobilier demodat, insa exista variante moderne de vitrine pentru living, independente sau integrate in biblioteci si corpuri pentru televizor. Afla ce poti face cu o vitrina veche sau cum sa integrezi o vitrina moderna intr-o incapere.

Ce sa faci cu o vitrina veche

Multa lume a renuntat la vitrinele vechi din cauza designului demodat si a lipsei unui scop practic pentru acest corp de mobilier. O vitrina veche poate fi mutata intr-un spatiu al casei unde ai nevoie de un dulap, fara ca acesta sa fie neaparat unul atractiv. De exemplu, daca ai o camera pentru spalatorie, alta decat baia, sau un balcon unde trebuie sa depozitezi diverse lucruri, o vitrina veche poate fi reconditionata si transformata in dulap. Scoate etajerele de sticla si inlocuieste-le cu rafturi de lemn.

Ii poti da vitrinei un aspect modern daca depozitezi diverse cosuri si cutii din carton sau fibre lemnoase, cu aplicatii din textile sau capace atractive. Usile si fetele sertarelor pot fi si ele inlocuite cu unele noi, in culori moderne.

Cum folosesti o vitrina moderna

Multe piese de mobilier existente astazi in magazine au sectiuni care servesc ca vitrine. Corpurile suspendate din bucatarie sau corpurile de tip turn din biblioteci sunt piese de mobilier unde se aseaza vase, pahare, cesti etc.

In bucatariile mici, uneori nu incap toate seturile de vase pe care le strangi de-a lungul anilor. De aceea, mobila din living poate fi perfecta pentru a depozita o parte din aceste farfurii si pahare. In magazine exista unitati de depozitare, biblioteci si corpuri cu rafturi si spatiu TV cu spatii compartimentate cu sticla. Corpurile de mobilier de tip turn, cu usa si etajere din sticla mata sau transparenta sunt vitrine moderne, in care se depoziteaza de obicei vase si obiecte casante.

In bucatarii, rafturile suspendate din partea de sus a bucatariei pot avea usi din sticla si rafturi special concepute pentru pahare. Astfel de mini-vitrine sunt potrivite pentru a etala cele mai frumoase seturi de cesti sau pahare. Usile corpului pot fi decorate cu fier forjat sau aplicatii de lemn. Un efect special al acestor corpuri este obtinut cu spoturi luminoase instalate chiar deasupra etajerelor de sticla.

Un alt loc perfect pentru o vitrina moderna este zona de luat masa. O vitrina moderna poate fi inchisa la culoare (de tip wenge) sau alba, cu linii simple, in stil minimalist. Scopul unui astfel de corp este sa imbrace spatiul ramas liber, sa ofere spatiu de depozitare si acces rapid la vasele necesare.

Vitrinele moderne nu se folosesc doar pentru piese de ceramica si portelan. Un efect deosebit il obtii cu o vitrina aflata intr-un spatiu inedit si folosita intr-un mod neobisnuit. De exemplu, poti monta intr-un perete, intr-o incapere personala cum ar fi biroul, o vitrina pentru pantofi. Un astfel de corp integrat in perete ofera spatiu de depozitare si, in acelasi timp, constituie un element surprinzator, nonconformist, in acea incapere.

Foto: turbosquid.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea