Amenajarea casei

#masina de spalat vase #electrocasnice #electrocasnice bucatarie #spalat vase

Masina de spalat vase: 7 ponturi pentru a o utiliza in siguranta

Un aparat util in orice bucatarie, masina de spalat vase se doveste o achizitie indispensabila, in special in perioadele cand casa este plina de musafiri. Pentru a nu avea niciodata neplaceri, afla cateva ponturi pentru a folosi masina de spalat eficient si in siguranta!

1 Nu clati vasele inainte de a le baga in masina de spalat

Clatirea in prealabil a vaselor pe care urmeaza sa le speli nu face decat sa iroseasca o cantitate mare de apa si, contrar a ceea ce ai putea crede, vasele tale ar putea avea de suferit, dupa introducerea in masina de spalat. Tine cont de faptul ca detergentul pe care il folosesti in masina de spalat vase ataca particulele de mancare de pe vesela . In consecinta, in cazul in care le clatesti inainte, in loc sa actioneze asupra particulelor de mancare, detergentul risca sa iti atace vesela. Asadar, in loc sa clatesti vesela, multumeste-te sa inlaturi doar straturile de mancare intarita.

2 Nu supraincarca masina

Citeste cu atentie manualul de instructiuni pe care il primesti la achizitionarea masinii de spalat vase si respecta intocmai recomandarile din interiorul acestuia. Nu incarca niciodata mai mult decat este cazul masina de spalat, intrucat igienizarea veselei nu va fi eficienta.

3 Seteaza cel mai usor ciclu de spalare

Pentru a economisi apa si electricitate, foloseste cicluri de spalare adecvate atunci cand nu ai vase dificil de curatat. Insa, chiar si atunci cand setezi un ciclu de spalare pentru vesela foarte murdara, nu uita, la final, sa aduci masina de spalat la setarile initiale.

4 Atentie la componentele infundate

In cazul in care remarci faptul ca vasele tale nu ies la fel de curate ca de obicei in urma unui ciclu de spalare, verifica atent masina, pentru a descoperi eventuale componente infundate. Este posibil sa fie necesara curatarea filtrului, printre altele.

5 Nu porni masina de spalat vase daca nu este plina

Daca iti doresti sa faci economie la apa si la curent electric, atunci nu este indicat sa speli vase cand masina nu este plina. Daca, insa, masina ta este dotata cu o optiune care iti permite spalarea unui numar mai redus de vase, o poti folosi pentru a nu lasa vesela murdara sa se adune.

6 Nu bloca bratul pulverizator rotativ

Bratul pulverizator rotativ este localizat central, la baza masinii de spalat. Obiecte precum manerele oalelor sau ustensilele lungi ii pot bloca functionarea, de aceea ai putea incerca o rotire manuala pentru a te asigura ca bratul functioneaza corespunzator. De asemenea, asigura-te ca obiectele de dimensiuni mai mari, cum ar fi tocatoarele, nu blocheaza dozatorul de detergent.

7 Evita sa speli obiecte din lemn, cristal cu plumb, portelan sau fonta

Obiectele din lemn se pot decolora sau chiar stramba in interiorul masinii de spalat vase, in timp ce obiectele din cristal cu plumb se pot crapa sau sparge in urma spalarilor repetate. In ceea ce priveste portelanul, modelele pictate se pot estompa cu timpul. Nu in ultimul rand, vesela din fonta risca sa rugineasca. Atunci cand ai dubii referitoare la un anumit obiect, nu ezita sa consulti manualul de instructiuni.

Sursa foto: en.wikipedia.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea