Amenajarea casei

#frigider #usa frigider #reparatii frigider #depanator frigider

Cum repari usa frigiderului, cand nu se mai inchide corect

Cand usa frigiderului nu se mai inchide corect, afla care este cauza problemei inainte de a chema un depanator . Daca problema este simpla, afla cum poti sa repari chiar tu usa frigiderului.

Izolarea precara a usii frigiderului te poate afecta in mai multe moduri neplacute. Consumul de energie electrica al aparatului creste atunci cand mentine mai greu temperatura in interior sau cand becul ramane aprins.

Cand usa frigiderului nu se mai inchide corect, alimentele se pot deteriora mai repede. Evita problemele si cheltuielile care pot rezulta din aceasta problema si afla cum repari usa frigiderului, cand nu se mai inchide corect.
 

De ce nu se inchide corect usa frigiderului?


Cauzele care duc la inchiderea incorecta a usii frigiderului tin de doua elemente ale usii: balamalele si garnitura izolanta.

Primul lucru pe care este important sa-l verifici sunt balamalele, care asigura pozitia corecta a usii. In unele cazuri, problema poate fi rezolvata simplu, prin reinfiletarea suruburilor balamalelor. Alteori, inchiderea corecta a usii poate fi obtinuta doar prin inlocuirea completa a balamalelor.

Cand structura usii este intacta, problema este cauzata de garnitura usii. Crapaturile din garnitura sau deformarea ei impiedica izolarea corecta a aerului rece si pot cauza inchiderea deficitara a usii.
 

Cum inlocuiesti garnitura de la usa frigiderului


La cele mai multe modele de frigidere, garnitura este fixata pe usa cu un adeziv si intra intr-un sant special. Schimbarea ei nu necesita de obicei ajutorul unui instalator.

Este intelept sa alegi o garnitura produsa de aceeasi companie ca si frigiderul, tinand cont de modelul acestuia, pentru a nu avea probleme la instalare.

Verifica daca marimea acesteia este corecta inainte sa te apuci de lucru. Scoate apoi cu grija garnitura veche, care este de obicei fixata cu un adeziv care nu opune rezistenta prea mare. La unele modele, va fi necesar sa slabesti suruburile care tin fixa partea interioara a usii, pentru a putea fixa corect noua garnitura.

Incepi fixarea cu atentie de la unul dintre colturile de sus ale usii frigiderului si nu te grabi, pentru a te asigura ca este instalata corect. Dupa ce garnitura este bine fixata, poti insuruba din nou la maxim suruburile slabite.

Pentru ca noua garnitura a usii frigiderului sa functioneze corect, fara sa se lipeasca in mod neplacut de metal, poti folosi pudra de talc. Pudreaza usor colturile si intrega latura a garniturii de langa balamale.

Ca sa verifici ca noua garnitura izoleaza bine usa, poti aseza in interiorul frigiderului o lanterna aprinsa. Verifica apoi cu atentie marginile garniturii. Daca poti vedea lumina, garnitura nu izoleaza bine interiorul frigiderului.

O garnitura noua nu se potriveste intotdeauna perfect. O poti incalzi cu un uscator de par pentru a rezolva aceasta problema. Cauciucul incalzit devine mai elastic si astfel o poti intinde pentru a rezolva situatia.

Ultima verificare necesita o bancnota sau o foaie de hartie subtire. Pune-o in cadrul usii, apoi inchide-o. Cand garnitura a fost instalata corect, vei intampina rezistenta atunci cand incerci sa tragi hartia cu usa frigiderului inchisa.

Sursa foto: Instructables.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului