Amenajarea casei

#lustre moderne #cum aleg lustra #alegerea lustrei

Lustra, accesoriul chic care face toti banii

Au apus vremurile cand becul era doar un simplu instrument de iluminat si atat. Becurile sunt imbracate acum in lustre sofisticate si s-au transformat in veritabile piese de design interior care trebuie foarte atent alese.

 

Lustrele sunt acum capabile sa stabileasca o anumita stare de spirit, intrucat dicolo de aspectul lor, functionalitatea a fost mult imbunatatita, luminozitatea putand fi setata automat in functie de necesitati.

In functie de stilul casei tale, ai putea sa cauti o piesa sculpturala, asa incat sa ai parte de un element statement, care sa atraga atentia oaspetilor tai, sau pur si simplu sa umpli spatiul gol de deasupra mesei din dinning.

Pentru inspiratie, iti propunem cateva modele de lustre in tendinte, asa cum apar ele pe Pinterest:

Pentru un plafon inalt

Atunci cand incaperea este inalta, lustra trebuie sa fie pe masura. De aceea vei avea nevoie de o lustra masiva, care sa acopere mare parte din spatiul liber si care, evident, sa fie vizibila. Aceasta, care seamana mai degraba cu un cuib urias, se potriveste de minune cu plafonul din grinzi si adauga un plus de caldura spatiului.

Lustra versatila

Lustrele din aluminiu sunt usoare si se potrivesc foarte usor oricarui tip de spatiu. Se incadreaza in orice schema de decor, in special in cele in stil industrial sau in stil scandinav, asadar merg perfect intr-o bucatarie moderna.

Lustra vintage

In vreme ce multi prefera designul modern, exista persoane care vor aprecia foarte tare acest tip de lustra vintage, care seamana cu un OZN, dar care va atrage cu siguranta atentia. Se poarta atat negrul, cat si cromul sau sticla afumata.

Lustra spatiala

Candelabrul acesta pare sa aduca soarele in casa si. Se potriveste cu stilul art-deco, fiind inspirat din modal anilor ´50-´60, cand artistii au inceput sa realizeze creatii futuriste.

Lustra clopot

Avand eleganta, dar si impozanta unei cupole de catedrala, aceasta lustra este in acelasi timp extrem de simpla si de rafinata. Este fabricata din pasla realizata din plastic reciclat si absoarbe sunetele, imbunatatind acustica incaperii. Asadat, un fel de lustra care imbina utilul cu placutul pe mai multe paliere.

Foto: Pinterest

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului