Amenajarea casei

#amenajare casa #mobila stil eclectic # casa stil eclectic #stil eclectic

Amenajeaza-ti casa in stil eclectic! Idei din care sa te inspiri

Amenajarea casei intr-un stil eclectic presupune o buna imbinare si alaturare a unor piese de mobilier sau decorative care sunt caracteristice unor stiluri diferite. In ciuda texturilor si stilurilor variate, piesele alese trebuie sa creeze un decor placut, sofisticat si complex.

Stilul eclectic nu poate fi definit prin anumite trasaturi, acesta presupune indrazneala, creativitate si un stil al proportiilor bine dezvoltat. Daca nu stii inca cum iti poti amenaja locuinta in stil eclectic, iata cateva idei care sa te inspire.

Combina culori si texturi

Stilul eclectic iti permite sa combini diverse texturi, modele si culori, astfel incat decorul casei sa capete un aspect deosebit. Totusi, este indicat sa alegi una sau doua culori de baza, de preferat unele neutre precum alb, crem, bej, maro, gri sau negru. Acestea trebuie sa fie cele predominante si apoi, printre ele, poti strecura alte pete de culoare. In acest mod vei obtine un echilibru din punct de vedere cromatic, intreaga incapere devenind mai odihnitoare.

Alatura accesoriile din timpuri diferite

Ideea de modern versus clasic sau modern versus traditional se potriveste foarte bine stilului eclectic. Insa, ai grija ca obiectele alese sa se imbine frumos si sa se potriveasca si intregului decor.

Pentru a iti face o idee mai clara asupra proportiilor pe care trebuie sa le respecti, iata cateva combinatii pentru care poti opta. Langa fereastra care lumineaza in mod preponderent incaperea, poti aseza un fotoliu vintage pentru a crea un colt confortabil de lectura. Daca ai o canapea simpla si intr-o culoare neutra, o poti completa fie cu draperii extrem de indraznete, fie cu un covor colorat, intr-un stil mai traditional. De asemenea, daca ai o lampa de birou de ultima generatie, aranjeaz-o printre carti sau obiecte de decor clasice si vechi.

Pentru a te asigura ca faci combinatii cat mai reusite intre piesele de mobilier si accesoriile decorative, poti lua ca reper alegerea unor obiecte intre care sa existe cel putin doi ani vechime.

Decorul ecologic, un plus de eleganta

Eleganta si rafinamentul pot fi obtinute chiar si prin folosirea unor piese de decor obtinute din materiale reciclate.

Reciclarea a devenit un subiect tot mai discutat in ultimii ani, din dorinta multor persoane de a contribui cat mai mult la salvarea mediul inconjurator. Astfel, portofoliul de obiecte realizate din astfel de materiale este unul tot mai complex si ofertant. Spre exemplu, poti opta pentru o masuta de cafea creata din lemn refolosit sau pentru tabureti fabricati din pungi de panza reciclate.

Mizeaza pe un decor ordonat

Odata ce iti planifici mai in detaliu o astfel de amenajare a casei, vei observa ca prin combinarea texturilor, stilurilor si culorilor, stilul eclectic poate da impresia unui spatiu haotic. De aceea, trebuie sa incerci sa tii sub control aceasta explozie de varietati, prin asigurarea unui fundal simplu si curat.

Opteaza astfel pentru mentinerea peretilor, pardoselii sau chiar a ferestrelor, in cazul in care ai unele mai mari, intr-un design simplu, in culori neutre. Alegerea albului pentru pereti si ferestre si a nuantelor de maro, gri sau negru pentru pardoseala va fi perfecta, lasand suficient spatiu vizual pentru culorile vibrante ale pieselor de mobilier.

Sursa foto: refpp.com, seattlerefined.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea