Amenajarea casei

#retro #amenajari interioare #mobila #accesorii #stil #culori

Living in stil retro

Stilul retro este combinatia perfecta intre nostalgia vremurilor trecute si entuziasmul cotidianului. Culorile vii, spatiile lejere si ordonate si accesoriile pline de amintiri si poveste fac din acest stil decorativ o imagine fidela a personalitatii decoratorului. Nu exista reguli pe care trebuie sa le respecti si nici standarde carora sa le faci fata. Am cautat pentru tine cateva piese de mobilier si accesorii reprezentative ce pot fi achizitionate din magazinele de profil.

Canapele vesele, colorate, in forme izbitor de simple. Finisajul spectaculos din piele ecologica indeplineste dorinta majoritatii cu privire la preturi. Alaturi de o canapea retro, majoritatea accesoriilor par in plus, asa ca este foarte important sa ii oferi spatiul pe care il merita.

Canapea 2 locuri ODETTE - 1070 RON Elvila ; (disponibila si in varianta cu 3 locuri) Canapea 3 locuri YVO - 1610 RON Elvila; piele ecologica.




 

 

 

 

 


Bibliotecile
spatioase sunt esentiale inrealizarea acestui decor. Daca in magazinele de mobila reconditionata nu gasesti piesele potrivite, orienteaza-te catre spatii de depozitare cat mai simple si deschise. Nu le incarca cu accesorii inutile ci rezuma-te in a expune esentialul: bunul gust.

Biblioteca BILLY / BERGSBO - 1393 RON Ikea; materiale: PAL, melamina, sticla securizata Ansamblu depozitare media - BESTA / FRAMSTA - 4085 RON Ikea; dimensiuni -360x154 cm negru-maro/rosu lucios

Tabureti din puf de diferite dimensiuni si culori, fara prea multe pretentii si maniere. Nu se potrivesc foarte bine pentru ceaiul de la ora 5, insa vor fi ideali pentru musafirii agitati. Nu le cauta un loc ideal in camera, ci lasa-i exact acoo unde ai putin spatiu in plus.

Taburete-puf Round L rosu Sitting Bull - 232 RON Home Deco Taburet Zar - 99 RON mobilaonline.ro

O raftiera pentru carti sau cd-uri si o masuta de cafea cum putini au mai vazut. Nu ai nevoie de toate, insa propunerea vizeaza piesele de mobilier usoare, practice, frumos colorate si cat mai putin banale.

Biblioteca BILLY - 245 RON Ikea Masuta cafea TROLLSTA - 285 RON Ikea

Stim ca dintotdeauna ai cochetat cu muzica si acum a venit momentul sa te bucuri de reusitele tale. Un ceas in forma de disc nu numai ca va fi cea mai retro piesa din livingul tau, dar te va ajuta sa masori timpul pierdut zilnic cu activitati de-a dreptul egoiste: cititul unei carti, relaxarea pe muzica buna sau un joc cu prietenii.

Ceas Golden Record - 130 RON Mobexpert; diametru 31 cm Ceas Marylin - 139 RON Mobexpert; diametru 43 cm

 

Radioul bunicii este piesa lipsa din tot decorul tau, insa el nu mai functioneaza de cativa ani buni, asa ca risipa de spatiu nu merita efortul. Iata doua aparate de radio actuale, realizate pe baza tehnologiei de ultima ora, adaptabile la mai multe dispozitive media. Aspectul lor retro tradeaza calitatea si fidelitatea sunetului, insa pretul s-ar putea sa te convinga de acest lucru.

Radio Model Three Tivoli - 1225 RON Home Deco; radio cu ceas desteptator Ceas Platinum Record - 130 RON Mobexpert; diametru 31 cm

Pana cand vei avea spatiul necesar pentru reconditionarea unei masini din epoca de aur, admira un exemplar chiar pe peretele din fata canapelei. Imaginile atent realizate si mai mult decat decente recomanda achizitia cu toata increderea, deoarece kitchul nu intra in aceasta in zona.

Tablou masina rosie c - 18 RON Bamboo
Material - lemn, panza;
Dimensiuni - L40Xl30XH2 cm
Tablou masini clasice a - 25 RON Bamboo
Material - lemn, panza;
Dimensiuni - L40Xl30XH2 cm

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare