Amenajarea casei

#schimbare lenjerie de pat #lenjerie de pat

La ce perioada ar trebui schimbata lenjeria de pat. Recomandarile medicilor

 

Multe persoane uita sa schimbe lenjeria de pe pat saptamani la rand. Se expun insa unui pericol urias pentru sanatate, avertizeaza medicii.

Conform unui studiu realizat in Marea Britanie, pe un numar de 2250 de persoane, aproape jumatate dintre barbatii singuri au declarat ca isi schimba lenjeria de pat o data la patru luni, in vreme ce 12% dintre acestia au marturisit ca o schimba atunci cand isi aduc aminte. Acest lucru se poate intampla chiar si dupa patru luni, conform BBC News.

„Asta nu este un lucru bun”, a declarat, pentru Radio 1 Newsbeat, dr. Lindsay Browning, psiholog, cercetator in neurostiinta si expert in somnologie, adica stiinta care se ocupa de studiul somnului.

Femeile par insa sa fie mult mai atente la acest aspect, caci  62% dintre femeile singure schimba asternuturile o data la doua saptamani, iar cei care alcatuiesc un cuplu, o data la trei saptamani.

Dr. Browning a explicat ca lenjeria de pat trebuie schimbata o data la o saptamana sau la doua saptamani cel tarziu.

„Transpiratia patrunde in materialul lenjeriilor de pat care ajung sa aiba un miros dezgustator si care poate fi greu de eliminat daca vreme mai mult timp”, a mai spus medicul.

Mai mult, un miros placut al lenjeriei de pat este un factor important care duce la un somn linistit si odihnitor, mai spune expertul.

„Daca nu iti speli lenjeria la timp, acesta vor fi pline cu celulele moarte ale pielii”, explica medicul.

Asta nu este tot. Celule moarte ale pielii devin hrana pentru acarieni, mici vietati care traiesc in lenjeria de pat si care pot provoca discomfort si iritatii al pielii. „Pe langa mirosul de transipiratie, vei dormi alaturi de niste mici vietati”, a avertizat dr. Lindsay Browning, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului