Amenajarea casei

#aspirator #perne #fotolii #canapele #mobilier tapisat #lumina puternica

Invata sa intretii mobila tapisata

Daca stii sa cureti si sa intretii corect mobilierul tapisat vei pastra pentru mai mult timp aspectul nou si viu colorat de care te-ai indragostit atunci cand ai cumparat canapelele sau fotoliile. Noi iti aratam mai jos cateva metode prin care poti prelungi viata mobilierului tapisat!

Protejeaza mobila tapisata

Cea mai buna masura pe care o poti lua pentru mobila ta tapisata este sa o protejezi de pete. Chiar daca din fabrica, canapelele sau fotoliile sunt tratate cu diverse substante chimice care sa nu permita patrunderea apei, umezelii si mizeriilor, mobilierul tapisat cu materiale textile are nevoie de o grija speciala pentru a-si pastra pentru mai mult timp aspectul placut.

Astfel, este indicat sa eviti sa mananci in sufragerie, astfel incat canapelele sau fotoliile sa nu fie patate cu mancare sau bautura. In plus, orice pata aparuta este bine sa fie curatata imediat.

Schimba frecvent pernele

Daca vrei sa prelungesti viata mobilierului tapisat schimba periodic pernele canapelelor si fotoliilor. In acest fel vei distribui in mod echilibrat greutatea si gradul de utilizare al pernelor. In plus, este bine ca din cand in cand sa scuturi bine aceste perne, pentru a le conferi o forma mai ampla.

De asemenea, poti schimba pernele intre fotolii si canapele, astfel incat sa previi uzura.

Curata mobila cu aspiratorul

Saptamanal este indicat sa cureti mobila tapista cu un aspirator puternic, astfel incat sa indepartezi toate mizeriile acumulate. In plus, in acest fel vei preveni si depunerea prafului intre tesaturi.

Pentru curatarea saptamanala a canapelelor sau fotoliilor poti folosi si o perie delicata cu care sa indepartezi praful.

Evita lumina puternica a soarelui si poluantii

Daca canapelele sau fotoliile sunt pozitionate in locuri cu mult soare, acest lucru afecteaza calitatea tesaturilor, care in timp isi pierd culoarea si chiar capata un aspect uzat. Este astfel indicat sa pozitionezi mobilierul in locuri in care nu vor fi expuse indelungat la lumina puternica a soarelui.

De asemenea, este indicat sa protejezi mobila si de poluanti, substante chimice si chiar fumul de tigara, care afecteaza tesaturile fine.

Sursa foto: omahacarpetcleaningservices.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea