Amenajarea casei

#pereti #criterii #cumparare #apartament #pardoseala #camere #instalatie electrica

Criterii importante pentru a alege apartamentul potrivit

Alegerea apartamentului potrivit in vederea cumpararii poate fi un proces mai complicat decat poate parea la prima vedere. Locuinta in care urmeaza sa investesti ar trebui sa indeplineasca o suma de criterii esentiale care sa iti ofere siguranta si confortul de care tu si familia ta aveti nevoie.

Tipul apartamentului

Primul criteriu este identificarea tipului de apartament pe care iti doresti sa il achizitionezi. In acest sens, este esential sa stabilesti:

  • numarul de camere;
  • amplasarea intr-o cladire veche sau noua;


La intalnirea cu vanzatorul, solicita-i acestuia sa iti prezinte si documentele apartamentului. Autorizatia de construire, spre exemplu, este unul dintre cele mai importante, daca apartamentul se afla intr-o cladire noua. Daca se afla intr-una veche, informeaza-te asupra eventualelor datorii la administratie si utilitati.

Verifica, de asemenea, ca locuinta sa nu fie ipotecata, ca vanzatorul are titlul de vanzare, ca poate instraina apartamentul in cauza si nu uita sa te informezi si asupra provenientei locuintei (mostenire etc.).

Locatia si pretul apartamentului

Alegerea cartierului potrivit este un alt criteriu esential in procesul de cumparare al apartamentului ideal. Acesta se va dovedi cu atat mai important cu cat, in functie de alegerea facuta, valoarea locuintei cumparate poate spori in timp sau dimpotriva.

Tine cont de criteriile personale (cartierul sa fie sigur pentru copii si sa aiba locuri de joaca, sa dispuna de suficiente locuri de parcare, sa fie linistit, ticsit cu spatii comerciale etc.), dar si de preturile impuse de alegerea unui cartier anume.

Afla valoarea medie a apartamentelor din fiecare cartier vizat pentru a stabili care este pretul cel mai convenabil si care se incadreaza si in bugetul alocat achizitiei noii locuinte.

Starea apartamentului

O vizita la apartamentele care par sa corespunda criteriilor de selectie ar trebui sa ofere informatii concludente asupra starii acestora. Pe langa impresia formata la prima vedere, solicita si o inspectie atenta a instalatiei electrice si sanitare. Nu uita, totodata, sa studiezi cu atentie starea peretilor (crapaturi, igrasie etc.), a pardoselii, sa identifici eventuala prezenta a gandacilor etc.

Importanta s-ar putea dovedi, pe termen lung, si eventuala izolatie termica a blocului in care se afla apartamentul. Astfel, vei putea estima costurile de intretinere pe durata sezonului rece si elimina necesitatea unei investitii ulterioare in izolarea termica a locuintei alese.

Sursa foto:homeguides.sfgate.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea